Başkan Sındır, Bm Zirvesinde Türkiye'yi Temsil Etti

2013 BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Liderler Zirvesi’ne davetli olarak katılan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, dünya liderleri ile biraraya geldi.

Başkan Sındır, Bm Zirvesinde Türkiye'yi Temsil Etti
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon gibi çok sayıda yönetici ile şahsen tanışma fırsatı bulan Sındır, “Başta BM fonları olmak üzere pek çok fırsattan yararlanma açısından Bornova ve İzmir lehine ciddi bir avantajımız oluştu. Bu avantajları önümüzdeki süreçte kullanacağız” dedi.

Önceki yıl Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Sındır, Türkiye ve İzmir’e büyük bir gurur yaşattı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon başkanlığında gerçekleştirilen 2013 BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Liderler Zirvesi’ne davetli olarak katılan Sındır, ülkemizi ve yerel yönetimlerimizi temsil etti. Kurumsal sürdürülebilirlik için yeni küresel mimariyi ortaya çıkarmak amacıyla ‘Daha İyi bir Dünyanın Mimarları’ önde gelen yöneticilerle sivil toplum, hükümet ve BM’deki liderleri bir araya geldi.

ABD’nin NewYork kentindeki zirve 19 Eylül’de liderlerin buluşması ile başladı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, 20 Eylül’de Grand Hyatt New York’da Liderler Zirvesi’nin resmi açılışını yaptı. Genel ve yürütme çalışma oturumları boyunca, Zirve 2015’e kadar devam edecek olan kurumsal sürdürülebilirlik mimarisinin kalkınması ve uygulaması konusunda katılımcıların katkılarına imkan sundu. 2008’den beri, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un başkanlığında toplanan forumların bu yılki oturum temaları; Genç İstihdamı, Eğitim, Kadınların Güçlenmesi, Yenilikçi Finansman oldu. Bornova Belediye Başkanı Prof Dr. Kamil Okyay Sındır oturumlarda Devlet ya da Hükümet Başkanlarının da aralarında bulunduğu dünyanın dört bir yanından üst düzey yöneteciler ile biraraya geldi.

BM’nin kuruluşundan itibaren tüm dünya insanları için ortak, güvenli ve sürdürülebilir bir geleceği elde etmek için çalıştığını hatırlatan Başkan Sındır, “Hepimiz için en iyi gelecek herkesin eylemini gerektiriyor. Kuruluşlar için giderek daha açık hale gelen çevresel, sosyal ve ekonomik zorluklara yönelik öneriler, her zamankinden daha acildir. Bu doğrultuda küresel mimari içerisinde sürdürülebilirlik çabalarının sıraya koyulması ve ölçülendirilmesi, aynı zamanda büyük ölçüde ortaklık yapılması gerekmektedir. 2013 BM Küresel İlkeler Sözleşmesi bu yeni küresel mimariyi ortaya koyacak; işletme katılımcılarının ve ana paydaşların 2015 ve sonrasının gelişimine ve uygulanmasına dahil olarak yeni bir süreç başlattı” dedi.

Dünyanın geleceği için bu kadar önem taşıyan ve devlet ve hükümet başkanları düzeyinde katılımların olduğu BM toplantısında Türkiye’yi temsil etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Sındır şöyle konuştu: “Başta BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon olmak üzere çok sayıda yönetci ile şahsen tanışma fırsatı buldum. Başta BM fonları olmak üzere pek çok fırsattan yararlanma açısından Bornova ve İzmir lehine ciddi bir avantajımız oluştu. Bu avantajiları önümüzdeki süreçte kullanacağız.”
Kaynak: İHA