Milletvekilinin Dedesinden Eğitime Destek

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, orta öğretim öğrencileri için hayırsever işadamı Yusuf Şahin tarafından yaptırılan erkek öğrenci yurdu törenle hizmete girdi.

Milletvekilinin Dedesinden Eğitime Destek
İşadamı Yusuf Şahin tarafından yaptırılan ve yaklaşık 2 milyon liraya mal olan Yusuf ve Şahin Ailesi Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışında konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İnegöl’ün hayırsever katkıları ile çok önemli eğitim yatırımlarına sahne olduğunu söyledi.

Kendisini de öğrenciliği sırasında İstanbul’da hayırseverlerce yaptırılan bir yurtta kaldığını anlatan Karaloğlu, "Şimdi de Yusuf Şahin amcamızın yaptırdığı bir yurdu açıyoruz. Şahsına ve Şahin ailesine gönül dolusu teşekkür ediyorum" dedi.

Milletvekili Hüseyin Şahin’in dedesi olan Yusuf Şahin’in 2006 yılında da kendisine ait arsa üzerine 68 öğrenci kapasiteli bir kız yurdu yaptırdığını öğrendiğini söyleyen Vali Karaloğlu, "Bununla yetinmeyip şimdi de İlim Yayma Cemiyeti’ne ait arsa üzerinde 128 öğrenci kapasiteli birde erkek öğrenci yurdu yaptırdı. Bugün de yeni bir yurt yaptırmak için bize yine söz verdi. İnegöl böyle hayırseverlere sahip olduğu için çok şanslı bir ilçedir. Eğitime yapılan yatırım çok kutsal ve değerlidir. Kendisine eğitime yaptığı değerli katkılar için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Karaloğlu, hayırsever işadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nü incelediğini ve çok beğendiğini söyledi.

Törende konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, hükümetleri döneminde eğitime yapılan yatırımları anlattı. İktidara geldikleri 2002 yılındaki Türkiye’nin toplam yatırım bütçesi kadar 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bütçe ayrıldığını vurgulayan Şahin, "Maalesef geçmişte eğitim çok ihmal edildi. Hâlâ daha yapmamız gerekenler var. İşte tam bu aşamada hayırseverlerimiz devreye giriyorlar ve kampüsler, okullar, derslikler ve yurtlar yaptırıyorlar. Ben hayırseverimize bu çok kıymetli katkıları için gönül dolusu teşekkür ediyorum. Bu yatırımlar ülkemizin geleceğine yapılıyor’ diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’de konuşmasında eğitime yapılan katkıların ülkenin geleceğine yatırım anlamına geldiğini belirtirken, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, ülke genelinde 90 olan yurt sayılarının hayırsever katkıları ile her geçen gün arttığını dile getirdi.
Kaynak: İHA