Ak Partili Sait Yine Büyükşehir'e Yüklendi

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, İzmir’in değişik yerlerine asılan İzmir Büyükşehir Belediyesi afişlerinin halkın gözünü boyamak için asılan israf malzemeleri olduğunu söyledi.

Ak Partili Sait Yine Büyükşehir'e Yüklendi
Sait, "Böylesine boş işlerin cin fikirlisi kimse, belediyeye ödettirdiği paraların hesabını vermelidir. Zira bu şov malzemeleri halkı değil reklamcınızı memnun ediyor" dedi.

"Koskoca Büyükşehir Belediyesi, bez afişlere mi kaldı?" diye soran Sait, "Afişinizi değil icraatlerinizi görelim. Bu afişlere ne kadar para verdiniz açıklayın. Bu paralarla İzmir’deki fakir öğrencilere burs verseydiniz daha iyi olmaz mıydı?" diye konuştu.

Büyükşehir’in az iz bıraktığını, oysa halkın Aziz beyden çok iz beklediğini, söyleyen Sait, "Bunu yapabilmek için bilgi, beceri, samimiyet, takım olmak ve ileri görüşlülük lazım, oysa bunlarda hiç biri yok, eksiklerini ideolojik saklambaç oynayarak gidermeye çalışıyorlar, çok sevdikleri için değil hiçbir şey yapmadıkları için Atatürk’ün arkasına saklanıyorlar. Bu halka ne verdiniz, hangi hizmetleri sundunuz sorusuna cevap verecekleri yerde yıllarca ağızlarında çiğnedikleri iftiralarla bizi Cumhuriyet düşmanı, bizi Atatürk düşmanı gibi göstererek becerisizliklerini unutturmaya çalışıyorlar, yuh olsun onlara ki, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran o saygıdeğer insanın arkasına saklanıp, hiçbir şey yapmadan sözde Atatürkçü geçiniyorlar, Atatürkçülük bu ülkeye yapılan hizmetle ölçülür, cekete takılan rozetle değil" dedi.

"Biz afiş asmayız, iş yaparız. İzmir’e yaptıklarımızı bezlere değil yollara nakış gibi işliyoruz" diyen Sait, "İşte Konak tüneli, işte havalimanı, işte Çandarlı limanı, işte Kemalpaşa lojistik merkezi, işte İZBAN, işte AK Parti" dedi.

Sait, Büyükşehir’e seslenerek, "Lütfen bu afişlerle çevre kirliliği yapmayın, ille de afiş asacaksanız Metro’ya, teleferiğe, Harmandalı çöplüğüne, İzmir’in kronikleşen trafiğine afiş asın ki halk neleri hala yapamadığınızı görsün" dedi.

TRİLYONLARI NİYE İADE ETTİNİZ?
2012 yılı İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçe raporlarında trilyonlarca liranın Ankara’ya iade edildiğini gördüklerini kaydeden Sait, "Bu paralar iller bankasına ve Maliyeye iade edilmiş? İzmirli hemşerilerim bunun nedenini mutlaka sormalıdır. Biz araştırdık ve sorduk. İzmir Büyükşehir’e Yatırım şartı ile Ankara’dan yani İller bankası ve Maliye'den gelen paralar yatırım için kullanılamadığından geri gitmiş, bunu tek izahı var becerisizlik, sonra utanmadan çıkıp merkezi hükümet bize yardım yapmıyor diyorlar, hadi çıkıp bu paraları neden iade ettiğinizi mert bir şekilde açıklayın, ama bunu asla yapamazsınız" dedi.

"İzmir’e tek bir çivi bile çakmayanlar, bunu söylemiyor, sürekli halkı yalanlarla AK Parti aleyhine korkutarak başarısızlıklarını kamufle etmeye çalışıyorlar" diyerek sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu resmen iftiradır, belden aşağı vurmaktır. İşçileri bizim göreve geldiğimizde işten çıkartmakla halkı da, onların yaşam şekillerine müdahale edeceğimizle korkutuyorlar. İzmirliler şunu bilsin ki biz kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. İşçi kardeşlerimiz bize güvensinler, biz böyle bir zulmü asla yapmayız, halkın yaşam biçimi onların özelidir, asla müdahale etmeyiz."
Kaynak: İHA