Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Adıyaman’da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çetintepe Barajı’nın temel atma töreni için gittiği Adıyaman’da yaptığı konuşmada, “Adıyaman için büyük düşünüyoruz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Adıyaman’da
Temel atma töreni öncesinde Adıyaman Valiliği'ni ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tören mangası tarafından karşılandı. Valilik girişinde Adıyaman’a yapılacak olan meydan projesinin resimlerini inceleyen Bakan Eroğlu, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Vali Mahmut Demirtaş, ‘hoş geldin’ konuşması yaparak, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep ili için önemli bir günün yaşandığını dile getirdi.

Bakan Veysel Eroğlu, valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Adıyaman için büyük düşündüklerini ifade ederek, “Bugün yarım asırdan beri hayal edilen, muhalefetin rüyasını bile göremeyeceği Çetintepe Barajı’nın temelini, beraberinde 13 tesisin açılış ve temel atmasını gerçekleştireceğiz. Adıyaman’da yatırımlarda milat olarak anılacak. Adıyaman’da sulamaya büyük ihtiyaç var. ‘Bin günde, bin gölet sulaması’ (Göl-Su) projesi kapsamında Adıyaman’da 19 tane göl su projesi ortaya çıktı. Bunların bir kısmı baraj projesi ama biz hızlanması için Göl-Su Projesi kapsamında yapıyoruz.

Adıyaman geçmişte unutulmuş bir il’di. Hükümetimizden önce unutulmuş bir il’di. Ama biz Adıyaman’ın gelişmesini ve bölgenin yıldızı olmasını arzu ediyoruz. Eğitim, tarım, hayvancılık, ulaşım, sağlıkta önemli yatırımlar yapıldı.

Belediyenin güzel projeleri var. Su getirildi, ayrıca yakında çok İPA desteğiyle atık su arıtma tesisi yapılacak, otogarın inşaatı başladı.

Adıyaman değişiyor. Adıyaman’a 10 yıldır gelmeyen birisi Adıyaman’a gelse Adıyaman’ı tanıyamaz. Projeleri görünce gurur duymamak elde değil. Adıyaman’a yakışır bir meydan ve yeni binalar yapılacak. Biz sözünün eri bir hükümetiz ve sözümüzü yerine getiriyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığıyla hareket ediyoruz” dedi.

Bakanın konuşmasının ardından Vali Mahmut Demirtaş, Bakan Eroğlu’na el dokuması halı hediye etti.

Bakan Eroğlu’nun ziyaretine AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, Mehmet Metiner, Salih Fırat, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, AK Parti yöneticileri eşlik etti.

Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından belediyeye geçti.
Kaynak: İHA