İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Ait Bin 500 Tabut Yandı

Çorum’da dün gece bir kereste fabrikasında çıkan yangında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından siparişi edilen bin 500 tabutun yandığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Ait Bin 500 Tabut Yandı
Edinilen bilgilere göre, Ankara karayolu üzerinde bulunan bir kereste fabrikasında dün akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler fabrikanın depo ve imalat bölümüne sıçradı. Fabrikadan dumanlar yükseldiğini gören fabrika bekçileri, itfaiyeyi arayarak yardım istedi.

İhbarın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Alev topuna dönen fabrikadaki yangına belediye itfaiye ekiplerinin müdahalesi yetersiz kalınca Orman İşletme Müdürlüğü, Şeker fabrikası ve Organize Sanayi Bölgesi’nden de itfaiye araçlar ve arazözler bölgeye gönderildi.

Yangını kontrol altına almak için itfaiye ekipleri büyük çaba sarf etti. Gece geç saatlerde yangın kontrol altına alındı. Ancak tamamen söndürülemeyen yangın soğutma çalışmalarına rağmen gün boyunca da devam etti. Dumanların yükseldiği fabrikadaki maddi hasar ise günün ağarmasıyla ortaya çıktı. Fabrikanın imalat bölümündeki ekipmanlar ve depo kısmında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmek üzere hazırlanan 10 bin tabuttan bin 500’ü yandı. Ayrıca yangında çok sayıda tabut da zarar gördü.

Fabrika sahibi Erdoğan Varış, akşam saatlerinde işyerinden çıktıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi için hazırlanan tabutların bulunduğu depo ve imalat bölümünde yangın çıktığını belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tabut üretimi yapıyorduk. Onların yandığını görünce içim burkuldu. Yangını güçlükle kontrol altına aldık. İşletmemizi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Fabrikanın bir kısmına enerji verdiklerini ve çalışmalara başladıklarını dile getiren Varış, diğer bölümlerde de çalışma yapıldıktan sonra üretimin başlayacağını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 20 bin tabut siparişi aldıklarını açıklayan Varış, “10 bin tabutu teslim ettik. Geri kalan 10 bin tabutumuzu da 10-15 gün gecikmeli de olsa teslim edeceğiz. Üretimi yapılan bin 500 tabutun tamamı yandı. Ham maddesinin üzüntüsünden tabutların yanışına üzüldük. Belediyeyi durumda bırakmamak için çalışma yapacağız. Gece gündüz çalışarak bu sıkıntının üstesinden geleceğiz. Yurt dışına gönderdiğimiz paneller ve parkeler yandı. Yangın işletmemize büyük bir maliyet getirdi” ifadelerini kullandı.

İşletmenin sigortasız olduğunu açıklayan Varış, “Birinci derecede risk olarak görüldüğü için sigorta yapmıyorlar. Bu da bizi üzüyor. Personelimizle birlikte bu sorunu hep beraber bu sıkıntının üstesinden geleceğiz. Sıkıntılara göğüs gererek bu fabrikayı ayağa kaldıracağız. Yeni ekipmanlarımızda yangında zarar gördü. En kısa sürede bu zararı telafi edeceğiz” dedi.

Yangının ardından bugün Vali Sabri Başköy yanan fabrikaya gelerek incelemelerde bulundu. Tesisi gezen Vali Başköy, fabrika sahibi Erdoğan Varış’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Kaynak: İHA