Altınkum Sahilini El Birliğiyle Temizlediler

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinin Altınkum Plajı, Sosyal Sorumluluk Projesi başlatan bir mağazalar zincirinin elemanları tarafından temizlendi.

Altınkum Sahilini El Birliğiyle Temizlediler
Uzun yıllardır ilçe genelinde saygın bir kuruluş olarak anılan ‘Özdemir’ isimli mağazalar zinciri yöneticileri, bir süredir üzerinde çalıştıkları ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında hazırlık yapan şirket yetkilileri, üzerlerinde “Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre İle Olur” yazılı tişörtler ve şapkalar bastırdı. Gönüllü şirket çalışanlarından oluşturulan 30 kişilik çevreci gurup, sabah saatlerinde Altınkum Plajında belirledikleri alana giderek işe başladı.

Ellerine geri dönüşümlü çöp poşetlerini alan ve eldivenlerini takan gurup, sahilde ne kadar çöp varsa toplamaya başladı.

Kısa sürede torbalar dolusu çöp toplandığını gören bazı vatandaşlar da guruba destek verdi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından torbalanan çöpler, şirketin kapalı kasa kamyonetlerine konularak şehir çöplüğüne bırakıldı.

‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında periyodik aralıklar ile çevre temizliği gibi halkı özendirici çalışmalar yapacaklarını söyleyen şirket yöneticisi Ayhan Yalılı, “Başlattığımız bu proje ile yaşadığımız çevrenin daha temiz ve daha yaşanabilir olması için çaba gösteriyoruz. Gönüllü çalışanlarımızın katkısı büyük oldu. İlerleyen zamanlarda farklı çevre projeleri ile çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Bizim amacımız, efsanevi Kaz Dağları ve eşsiz Ege Denizi Kıyılarımızın bulunduğu bölgemizin temiz kalması ve çevreye olan duyarlılığın artırılmasına küçük de olsa katkı sağlamak. Reklama ihtiyacı olan bir şirket falan da değiliz. Tamamen sosyal bir etkinlik gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA