SP Genel Başkan Yardımcısı Kabak’tan Suriye Uyarısı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kabak, tarihi bir süreçten geçildiğini belirterek, "Suriye sorununda kazanan silah baronları ve küresel sömürgeciler olacak, Türkiye değil" dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Kabak’tan Suriye Uyarısı
Manisa’nın Akhisar ilçesinde parti ilçe binasını ziyaret eden Kabak, SP Akhisar İlçe Başkanı Fikret Aysu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. SP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kabak, SP İlçe Lokali’nde yaptığı basın açıklamasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Seçimlere beş haftalık çalışma programı ile hazırlandıklarını belirten Kabak, "Bu çalışmanın dördüncü haftasındayız. Bu süre içerisinde bütün il ve ilçeler ziyaret edilerek, teşkilat ve seçim çalışmaları yerinde değerlendiriliyor ve inşallah partimizin seçimlerin favorisi olmasını temin edecek çalışmalar yapılıyor. Bugün bu çalışma çerçevesinde buradayız. İl teşkilatımızla birlikte 3 gün boyunca bütün ilçe ve beldelerimizde teşkilat, halkla ilişkiler ve seçim çalışmaları yapılacaktır” dedi.

Kabak, Türkiye'de hükümet yetkililerinin Suriye ve Ortadoğu'daki gelişmeleri okuyamadığını savunarak, "Gerek ülkemiz, gerekse bölgemiz açısından tarihi bir süreçten geçmekteyiz. Bunların başında komşu ülke Suriye ile yaşadığımız süreç geliyor. Biliyorsunuz en son Türkiye ile Suriye arasında helikopter krizi patlak verdi. Elbette Türkiye herhangi bir ihlal, bir taciz söz konusu olduğunda her türlü cevabı verme hakkına sahiptir. Ancak şu gerçekte unutulmamalıdır; Batı ülkeleri en başından beri Türkiye ile Suriye’nin sıcak bir çatışmanın içine girmesini istiyor. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olacak ve bölgeyi yeni bir ateş çemberinin içine atacaktır. Bu süreçte Türkiye ile Suriye’yi sıcak bir savaşın içerisine sürüklemek isteyen küresel güçlerin ekmeğine yağ sürecek adımlardan kaçınılmalıdır. Atılacak her adım Türkiye’nin tarihi tecrübesine uygun bir hassasiyet ve sağduyu ile atılmalıdır. Başından beri yaşanan süreçte maalesef kaybeden Suriye, kaybeden Türkiye, kaybeden bütün İslam coğrafyası oluyor. Kazanansa küresel sömürgeciler, silah baronları ve Haçlı zihniyeti olacaktır. Müslümanlar öldürülürken, onlar görkemli şatolarında gülümseyerek viskilerini yudumlayacaktır. Bir kez daha uyarıyoruz. Suriye bir ilk değil, son da olmayacaktır. Asıl hedef Türkiye’dir. Türkiye’yi bölüp parçalamaktır. Çünkü Sevr planı adım adım işlemektedir. O yüzden bugün NATO’dan, BM’den, ABD’den medet ummak, celladından merhamet beklemektir. Mısır’da 5 bin insan öldürülürken, gıkını çıkarmayan ABD’den Suriye’ye demokrasi götürmesini istemek ancak acımasız bir şaka olabilir. Mısır’da darbecileri destekleyen Batı’nın Suriye halkına özgürlük getireceğini söylemek en basit ifadesiyle gaflettir” diye konuştu

Kaynak: İHA