Siirt Valisi Aydın, Botan Vadisi'nde Yamaç Parasütüyle Uçtu

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Botan Vadisi'nde yamaç paraşütü ile uçtu.

Siirt Valisi Aydın, Botan Vadisi'nde Yamaç Parasütüyle Uçtu
Siirt’te, Tillo Bilim ve Kültür Günleri kapsamında Siirt Valiliği ile Dağ Federasyonu Başkanlığı’nın iş birliği ile düzenlenen etkinlikte Siirt Valisi Ahmet Aydın, Botan Vadisi'nde yamaç paraşütü ile havalandı. Siirt’in keşfedilmeye değer harika kanyonları bulunduğunu belirten Siirt Valisi Aydın, yüksek dağ yamaçları arasında saklanan bir cennet olan Botan Vadisi'nin semalarında uçmanın ayrı bir keyif verdiğini söyledi.

Vali Aydın, ""Siirt, doğal güzellikleri ile son dönemde iyice kendini hissettirdi. Bu güzellikleri ön plana çıkarmak için Siirt Valiliği olarak büyük gayret sarf ediyoruz. Tillo Bilim Kültür Etkinlikleri kapsamında ilimizde bir dizi program tertipledik, ilk kez ilimizde kitap fuarı açtık, 23 Eylülde Tillo’da güneşin ilk ışıkları ile İbrahim Hakkı hazretlerinin hocası İsmail Fakirullah hazretleri için yaptığı ışık hadisesine bir kez daha tanık olacağız. Tillo’yu inanç turizmiyle dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.

BOTAN SEMALARINDA ADRENALİN
Doğaseverleri Botan Vadisi'ne adrenalin yapmaya davet eden Vali Aydın, "Bu etkinlikler kapsamında Botan Vadisi'nde yamaç paraşütü ile uçtuk. Havada yaklaşık 20 dakika adrenalin yaptık, daha sonra da güvenli olarak yere iniş yaptık. Botan semalarında uçmak bana büyük bir keyif veriyor. Şu anda bulunduğumuz Botan Vadisi, muhteşem manzaraya sahiptir. Birçok türküye konu olmuştur. Bu güzel günde Botan vadisinin gökyüzünden seyretmenin keyfini yaşadık. Ayrıca doğaseverleri azgın Botan sularına karşı kürek çekerek raftingde yapmaya da davet ediyoruz, burası doğa sporları yapılabilecek en ideal alanlardır, valilik olarak bu tür sportif aktivitelere her zaman destek vermeye hazırız" diye konuştu

Vali Aydın daha sonra gökyüzünde yapılan etkinlikleri kendi cep telefonuna çekti. Etkinlik hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA