Keşiş Dağı'na 'Uludağ' İsminin Verilmesinin 88. Yıl Dönümü

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, 2022 veya 2026 Kış Olimpiyatları'nın Uludağ'da yapılmasına talip olduklarını söyledi.

Keşiş Dağı'na "Uludağ" isminin verilmesinin 88. yıl dönümü, BKK tarafından düzenlenen "4. Uludağ Buluşması"nda kutlandı. 1930-1955 yılları arasında çekilmiş Uludağ fotoğraflarından oluşan "Bir Zamanlar Uludağ" konulu fotoğraf sergisinin de yer aldığı kutlamada, BKK Uludağ Çalışma Grubu tarafından hazırlanan tanıtım filmi gösterildi.

Tanıtımı filminin ardından konuşma yapan Semih Pala, farklı işlere imza atan gönüllüler topluluğunun başkanı olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bursa'nın, Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'a sahip şanslı bir kent olduğunu ifade eden Pala, "Bursa ve Uludağ, dünya çapında bir kış olimpiyatları organizasyonuna ev sahipliği yapabilir. Bursa Kent Konseyi olarak yetkililerin de harekete geçmesi için çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Çalışmalara başladıklarını kaydeden Pala, "2022 veya 2026 Kış Olimpiyatları'nın Uludağ'da yapılmasına talibiz. Bursa ve Türkiye olarak bunu yapabilecek güçteyiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA