Bakan Bayraktar: 'Avucunuzu Yalarsınız”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, iktidara gelmek isteyen bazı çevrelerin Gezi Parkı gibi olaylarla Türkiye’yi karıştırmak istediklerini belirtti.

Bakan Bayraktar, “Demokrasi dışı güçlerden medet umarak iktidara gelme hayallerinden vazgeçin, unutun. Bundan sonra artık avucunuzu yalarsınız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bayrampaşa’da hizmete açılan ve farklı donatılarıyla kentsel dönüşüm çerçevesinde örnek gösterilen İsmetpaşa Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Parkın açılış törenine Bayraktar'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ve Ahmet Baha Öğütken, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve çok sayıda kişi katıldı.

Bakan Bayraktar yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarıyla İstanbul’un yeni bir çerçeveye büründüğünü ifade ederek, “Türkiye’mizin oluşumunu ve geçmişini hatırlamakta fayda var. 2002’de 6-7 yaşında olanlar bugün oy verecek yaşa geldiler. Biz Bayrampaşa’yı çok iyi biliriz. Burada çok zaman geçirdik. Bayrampaşa’nın olgusu 1950’lerden sonra hem mübadele hem kırsal kesimlerden şehirlere göç sebebiyle bir de buranın belde belediye olması sebebiyle yıllarca çarpık yapılaştı. Biz 1994 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına geldiğinde İstanbul’da su yoktu. İstanbul’da çöp dağları vardı. Ümraniye ve halkalı çöplüğünde insanlar ölüyordu. Her bakımdan İstanbul’da insanlar maske takarak dolaşacak duruma gelmişlerdi. Nüfus o günden bu güne 2 misli arttı. Ama elhamdülillah İstanbul’un havası temiz, yetecek kadar suyu var. Bizim zihniyet çalışıyor” dedi.

“AVUCUNUZU YALARSINIZ"
İktidara gelmek isteyenlerin yasa dışı yöntemlere başvurduğunu ifade eden Bayraktar, Gezi Parkı olaylarına atıfta bulundu.

Bakan Bayraktar, “Şimdi birileri politika yapmak uğruna başka kanallardan medet bulma arayışına girdi. Hani bir laf vardır. Geçti borun pazarı diye. O pazarlar geçti artık. İktidara gelmek istiyorsanız proje üreteceksiniz, halkla beraber olacaksınız. Jakoben zihniyetle, tepeden bakma zihniyetle iktidara gelemezsiniz. Artık belden aşağı vurmakla, popülist politikalar yapmakla bir takım demokrasi dışı güçlerden medet umarak iktidara gelme hayallerinden vazgeçin, unutun. Bundan sonra artık avucunuzu yalarsınız ve nal toplarsınız. Öyle Gezi parkıdır, Ortadoğu Teknik Üniversitesi içinden yol geçmektir. Hadi oradan, geçti, geçti o günler. Türkiye demokratikleşti. İnsanımız ileri görüşlüdür. Kimin ne yaptığını biliyor. Biz vatandaşımızın hizmetkarıyız. Gezi parkıyla Türkiye’nin vizyonunu, misyonunu bozmaya çalıştılar ama dünya baktı en güvenilir liman Türkiye. Dünya baktı en iyi yatırım ortamı, iklimi Türkiye’de var. Türkiye bu kadar zor bir coğrafyada olmasına rağmen istikrarını korumayı başardı. Sizin sayenizde. Allah bu aziz milleti payidar etsin inşallah. Biz sizinle oldukça bir değil bin tane daha park yapacağız. Mükemmeliyeti ancak Allah yapar, biz iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“Kentsel dönüşüm bir çevrecilik hareketidir” diyen Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm çerçevesinde tüm bütün partilere bakanlık olarak her türlü desteği verdiklerini, vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüme katkı sağlayan bütün belediye başkanlarını da kutladı.

“BU YEREL SEÇİM SADECE YEREL SONUÇLAR DOĞURACAK BİR SEÇİM DEĞİLDİR”
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da, yaptığı konuşmada, AK Parti’nin belediyecilikte bir marka olduğunu savunarak, “Bugün burada AK parti belediyeciliğinin marka değerine yeni bir halka ilave etmek üzere buluştuk. AK Parti’nin yerel yönetimlerdeki hizmet anlayışının bugünkü karşılığı gerçekten bir markadır. Bu markayı herkes yaşayarak, görerek, içinde bulundurarak görüyor. Bu gün Bayrampaşa’mızda belediyemizin bu 10 dönümlük alan üzerinde inşa etiği çevrecilik anlamında AK Partili belediyelerin çokça karnesinin yüksek olduğu bu hizmet halkasında bir kere daha marka değerini buluşturduk” diye konuştu.

İsmetpaşa Parkı’nın yapılmasına yönelik tepkileri de değerlendiren Babuşçu, “Bu tepkiler bizim Türkiye’nin her noktasında hayata geçirmeye çalıştığımız çevre yatırımları, şehircilik hizmetleri, donatı alanlarıyla biz hizmet için yarışıyoruz. Gündemimiz hep inşa etmek olmuştur, imha etmek olmamıştır. Birilerinin kültüründe ve ufkunda sadece imha etmek vardır. Bizim farkımız imha kültürüyle inşa kültürü arasındaki farktır. Biz sadece inşa ederiz ve ihya ederiz. İmha bizim hizmet anlayışımız içinde karşılığı olan bir kavram değildir. Biz AK Parti’nin bu ihya ve inşa faaliyetlerinin karşısında her türlü imha hareketini bertaraf ede milletimize hizmet ediyoruz” dedi.

“Bu yerel seçim sadece yerel sonuçlar doğuracak bir seçim değildir” diyen Babuşçu, Mart 2014 yerel seçimlerine dikkat çekti. Babuşçu, AK Parti teşkilatının seçimlere çok iyi hazırlanacağını belirterek, şunları söyledi: “Biz sadece yerel bir seçim yapacak değiliz. Bunun çok daha ötesinde sonuçlar ortaya çıkarak bir seçime doğru gidiyoruz. Onun için teşkilat mensubu kardeşlerimin her aşamada, her birimiz bu sorumluluk anlayışı ve bilinç içerisinde yapabileceğimizin, en iyisini yapmak konusunda performansımızı ortaya koymak zorundayız. Birilerinin bu seçim sonuçlarından hareketle hesapları var. O hesapları AK Parti’yi bertaraf etmeye dönük sonuçlar ortaya çıkarmak hedefini gütmektedir. Bu seçimin sadece yerel bir seçim doğurmayan bir seçim olduğunu yeni bir zaferle taçlandıracağız.”

“AİLELERİN OTURABİLECEĞİ BİR MEKAN HALİNE GETİRDİK”
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise, “Bugün hep birlikte mutlu bir anı yaşıyoruz. Burası ailelerimizin, halkımızın korktuğu, çekindiği bir alandı. Biz dedik ki burayı değerlendirelim, muhteşem bir park yapalım. Ama öyle bir park yapalım dedik ki hem yeşile bir katkımız olsun hem de ailelerimiz buraya geldin dedik. Altına 11 adet dükkan koyduk. İçerisine bir tane sosyal tesis yaptık. İçine bir basketbol sahası ve bir bilgi merkeziyle beraber ailelerin oturabileceği bir mekan haline getirdik.

Parkın yapımı aşamasında bazı çevrelerin provokasyon yaptığını belirten Başkan Aydıner, Maalesef birileri kalktı burada siz katliam yapıyorsunuz, imara açacaksınız dediler. Bir sürü insanı buraya topladılar. Mahalle muhtarının üzerine yürüdüler. 11 bin metrekare üzerinde muhteşem bir araziyi halkımıza armağan edeceğiz ve kamuya da 11 adet dükkan kazandırıyoruz dedik. Daha sonra gelip bize teşekkür ettiler. Muhtardan özür dilediler. AK Partili bir belediye başkanı vermiş olduğu sözü mutlaka yerine getirirdi ve getirmiş oldu” dedi.

Parkın açılışını yapan Bakan Erdoğan Bayraktar, daha sonra parkı gezerek incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA