Ankara Valisi Aladdin Yüksel’in Açıklamaları (2)

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Şiddeti ve terörü seçenler beyhude yoldadırlar.

Ankara Valisi Aladdin Yüksel’in Açıklamaları (2)
Günahsız insanlara yöneltecekleri niyet ve eylemlerinde hüsrana uğramaya, hak ettikleri cevabı alacaklardır” dedi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Dikmen Polisevi ve Emniyet Genel Müdürlüğü ek hizmet binasına yapılan roketli saldırı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında olay sonrasında yaralı olarak yakalanan teröristin kaldırıldığı hastanede ameliyat olduğunu ve hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

“Olayın faillerinden birisi daha önceden AK Parti’ye saldırıda bulunan bir kişi, bu şahıs aranıyor, yurtdışına gidip geldiği belirtiliyor. Yakalanmadan nasıl böyle bir saldırıyı gerçekleştirdi. Güvenlik veya istihbarat zafiyeti olduğunu düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Yüksel, “Çok önemli bir olayla muhatap olduk, bu olay çok yönlü bir şekilde soruşturuluyor. Belki bundan sonra da müteakip olayları da beraberinde getirecek. Bugün Türk Polis Teşkilatı gerek güvenlik istihbaratında gerekse teknik ve taktik anlayışı itibarıyla dünyanın en büyük polis teşkilatlarından birisidir” şeklinde konuştu.

“Önümüzdeki günlerde bu olay gelişecek” diyen Vali Yüksel, saldırganların olay yerine nasıl geldikleri konusunda ise, “Saldırganların yaya olarak geldikleri ve yaya olarak gittikleri görülmektedir” şeklinde açıklamada bulundu. Saldırganların Yunanistan’dan nasıl geldikleri sorusu üzerine Vali Yüksel, “Ankara Emniyet Müdürlüğü Mart ayında meydana gelen lav silahlı saldırıdan sonra bu konu üzerinde çok detaylı bir çalışma yaptı. Bu defa o ilk olaydaki birikimi de kullanmak suretiyle emsallerine örnek olacak bir sonuç elde etmiştir. Bu kişilerin ilk olayda buradan gidişleri ile ilgili istikametleri hakkında arkadaşlarımızın bir değerlendirmeleri var. Gelişleriyle de ilgili çok detaylı bir çalışma yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Yüksel, “Ateşledikleri alanlarda olayın hiç tarafı olmayan, günahı olmayan insanlar vardı. Dikmendeki Polisevi’nde bütün katlarında eşleri ile çocukları ile oraya istirahat etmeye gelen, yakınları ile buluşmaya gelen insanlar vardı” açıklamasında bulundu.

KIRMIZI BÜLTEN İLE ARANIYOR
Ankara’daki roketli terör saldırısını gerçekleştiren ve polis tarafından ölü olarak ele geçirilen, Mart ayında AK Parti Genel Merkezi’ne gerçekleştirilen lav silahlı saldırının da faili olan Muharrem Karataş’ın 2001 yılından itibaren DHKP-C terör örgütünün açık alan yapılanmaları içinde aktif olarak faaliyet yürüttüğü, 9 Mayıs 2011’de Sivas’ta örgüte yönelik operasyonda tutuklandığı, 16 Kasım 2003’de örgütün kırsal kuryesi olarak malzeme aktarımı yapmak ve örgüte eleman kazandırmak suçlarından tutuklandığı,2009 yılında illegal yollardan Yunanistan’a gittiği tespit edildi.

Ayrıca Muharrem Karataş’ın Mart ayında AK Parti Genel Merkezi’ne yönelik lav silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren şahıs olduğu, Ankara 2. Nolu Hakimliği’nde 3 adet “Silahlı terör Örgütüne Üye Olmak”, 1 adet “Tehlikeli Maddeyi İzinsiz Olarak Bulundurmak ve El Değiştirmek” ve 1 adet “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak” suçlarından olmak üzere 3 adet kırmızı bülten ile arama kaydının olduğu ifade edildi.

MUHABİR TERÖRİST
Yaralı olarak yakalanan diğer terörist Serdar Polat’ın 2004 yılında DHKP-C terör örgütünün açık alan yapılanmaları içerisinde faaliyet göstermeye başladığı tespit edilirken, 2004-2008 yılları arasında Tunceli, Kocaeli ve İstanbul’da çeşitli suçlardan gözaltına alındığı, 2009 yılı itibariyle örgütün yayın organı olan Yürüyüş Dergisi’nin İstanbul’da muhabirliğini yaptığı, 24.12.2010 yılında örgütün Ankara’da ses getirici eylem yapmak üzere gelen suikast timindeki şahıslarla örgütsel irtibatı olduğu için İstanbul’da Yürüyüş Dergisi bürosunda yapılan aramada yakalandığı, 10|06.2012 tarihinde Tunceli’de polise mukavemet suçundan tutuklandığı, Eylül Ekim ayları itibarıyla illegal yollardan Yunanistan’a çıktığı tespit edilirken, aranma kaydının bulunmadığı öğrenildi.
Kaynak: İHA