Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu, 346’ıncı Basın Açıklamasını Gerçekleştirdi

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu 346’ıncı hafta basın açıklamasında, 2013-2014 eğitim yılının başladığı bugünlerde başörtüsü karşıtlarının toplumun huzurunu bozmaya devam ettiklerini vurguladı.

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu, 346’ıncı Basın Açıklamasını Gerçekleştirdi
Akyazı Adalet Ve Özgürlükler Platformu Adına açıklama yapan Mazlumder Akyazı Şube Başkanı Mahmut Alemdar, “Erzurum’dan Balılesir’in Ayvalık ilçesi Küçükköy beldesi Macit Ataklı ilköğretim okuluna atanan Türkçe öğretmeni Elif Kısa tesettürlü olduğu gerekçesiyle sözcü medya tarafından adeta linç edilmek istenmiştir. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi bilgisayar öğretmenliği bölümünde okuyan Elif kardeşimiz feraceli olduğu gerekçeyle Doç. Dr. Davut H. tarafından derste bırakılmakla tehdit edilmiştir. Eyüp Esentepe ilköğretim okulu anasınıfında görevli Halime Orhanlı başörtülü olduğu gerekçesiyle okul müdürü Ramazan Tezcaner tarafından başörtüsünü çıkartması için Halime öğretmene baskı uygulamıştır. Başörtüsü ve tesettür düşmanlığı yapan tehditler savuran Kemalist ve laikçi zihniyeti lanetliyoruz. Bu topraklar üzerinde yaşayan insanların huzurunu bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Yetkililer 28 Şubat cunta kalıntılarının zulümlerine göz yummamalıdırlar” diye konuştu.

Suriye’de diktatör beşer halkını katletmeye devam ettiğini söyleyen Alemdar, “Batının duyarlılığını bekleyen halkı Müslüman olan ülkelerin sözde liderlerine yazıklar olsun. Her ne olursa olsun Suriye’de kardeşi kardeşe öldürten bir diktatör var. Devrilmesi için ortak bir karar almak, vebalden kurtarır başkancıkları. Rabbimizden niyaz ediyoruz, biran önce Suriye’de akan kanın durması, Baas rejiminin yerine İslami bir sistemin gelmesi için” dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi için tutuklama kararı çıkartan Batı uşağı Sisi ve yandaşlarını bir kez daha lanetlediklerini vurgulayan Mahmut Alemdar, “Mısırlı kardeşler için dua ediyoruz. Rabbimiz cuntayı ve cuntacıları helak eylesin. Savaş yerine Barış, Düşmanlık yerine Kardeşliğin hakim olmasını temenni ediyoruz. Gelecek hafta Cumartesi saat 12.30’da buluşmak üzere Allaha emanet olunuz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Kaynak: İHA