13. Gaziantep Yiyecekleri Şenliğine Yoğun İlgi

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Gaziantep Yiyecekleri Şenliği, Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda başladı.

13. Gaziantep Yiyecekleri Şenliğine Yoğun İlgi
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenliğe, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı

İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahit Tekin Öztan, yoğun ilgiden memnun olduklarını dile getirerek gelecek yıl için kırmayı planladıkları rekoru bu yıl geçebileceklerini söyledi.

Gaziantep'in tanınmış restoranlarının, tatlıcıları ve kuru gıda firmalarının da katıldığı şenlikte ziyaretçiler için 100 bin porsiyonun üzerinde yemek hazırlandı. Şenliğe Gaziantep ve İstanbul’un önde gelen işadamları ve siyasetçilerinin yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan da katıldı.

Şenlikte ziyaretçiler arasında gerçekleştirilen “En güzel Çiğköfte Yapma” ve basın mensupları arasında gerçekleştirilen “En Hızlı Baklava Yeme” yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Çiğköfte yapma yarışmasında, 5 bayan yarışmacı en güzel çiğ köfteyi yapmak için ter dökerken, basın mensupları tabaklarındaki 6 baklavayı en hızlı biçimde yemek için birbirleriyle yarıştı.
Şenliği Gaziantep’i ve kültürünü merak edenler için düzenlediklerini ifade eden İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Bir şehrin tanıtımı mutfağından geçer. Bunun en güzel örneğini burada sergiliyoruz. Biz Türk mutfağına ve kültürüne hizmet etmek istiyorsak aslını korumamız gerekiyor. Onun için bir çiğköfte nasıl yapılır yarışması yaptık. Onun yanında ‘kuruluk’ dediğimiz Gaziantep’in patlıcanı, biberi, salçası, katmeri, içli köftesi gibi her türlü yeme içme kültürünü burada sergiliyoruz” dedi.

Hedeflerinin 100 bin ziyaretçi olduğunu dile getiren Öztan, şöyle konuştu: “Seneye etkinlikleri artırarak 150 bin ziyaretçiyi hedefliyoruz ama şu ana kadar gelen ziyaretçilerimizin yoğunluğu bu rekoru bu yıl da kırabileceğimizi gösteriyor. Bu pazar akşamı belli olacak. Pazar günü herkesi Selamiçeşme Özgürlük Parkı’na davet ediyoruz.”
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise vatandaşlarla sohbet etti. Kendisine ikram edilen yiyecekleri büyük bir zevkle yiyen Mutlu, “Gaziantep’in sevilmeyen ürünü yok ama Gaziantep deyince ilk önce akla fıstık geliyor. Fıstık, baklava ve Gaziantep sıcaklığı en sevdiğim ürünler” diye konuştu.

Yarın da devam edecek şenliğe 100 bin üzerinde ziyaretçinin gelmesi beklenirken yoğun ilgi nedeniyle şenliğin Avrupa yakasında da gerçekleşeceği öğrenildi. 28-29 Eylül tarihleri arasında Beylikdüzü Çarşamba Pazar alanında düzenlenecek şenliğe de yoğun bir ilginin olması bekleniyor.
Kaynak: İHA