Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, demokratikleşme paketlerinin sadece belli bir meseleye ya da belli bir sürece dönük olarak gerçekleşmediğini belirterek, "Türkiye'nin yönetim standartlarının yükseltilmesi, Türkiye'deki sosyal grupların toplumsal taleplerinin karşılanması, Türkiye'nin çağdaş dünyayla olan rekabetinde daha ileri noktalara gitmesi için bütün bunlar yapılıyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamada, SkyTürk360 kanalında yayınlanan Stüdyo360 programının konuğu olan Çelik'in değerlendirmelerine yer verildi.

Açıklamaya göre, Türkiye'nin sadece kendi zenginliği, istikrarı için politika üretmediğini, Ortadoğu'da da, Mezopotamya'da da, Balkanlar'da da, Asya'da da bütün bu varlık unsurlarının, komşu unsurların zengin olmasını, güçlü olmasını, istikrar sahibi olmasını gözeten, bununla ilgili stratejiler geliştiren bir dış politika peşinde olduğunu dile getirdi.

Sinema dendiğinde sadece görsel, eğlencelik, tüketime dönük bir sanat dalından bahsetmediklerini, insanın temel meseleleri üzerinde efektif etme biçimden bahsettiklerini kaydeden Çelik, "Türk sineması üzerinden dünyaya konuşabiliriz, dünyanın dilini ve dünyanın algısını da Türk sineması üzerinden yeniden yorumlayabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Turizm sektörüyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Çelik, "Netice itibariyle sonuçlar, rakamlar gayet iyi durumda olduğumuzu gösteriyor. Hiçbir kötümserliğe gerek yok. Çok iyi bir dönem geçirdik. Önümüzdeki dönemde de daha iyisini yapacağız" diye konuştu.

Demokratikleşme paketini de değerlendiren Çelik, "Sadece belli bir meseleye ya da belli bir sürece dönük olarak gerçekleşmiyor bu demokratikleşme paketleri. Türkiye'nin yönetim standartlarının yükseltilmesi, Türkiye'deki sosyal grupların toplumsal taleplerinin karşılanması, Türkiye'nin çağdaş dünyayla olan rekabetinde daha ileri noktalara gitmesi için bütün bunlar yapılıyor" ifadesini kullandı.

Çelik, çözüm süreciyle ilgili bir sıkıntı görmediklerini kaydederek, "Çözüm süreci yüzde 100 yerli bir süreçtir, milli bir süreçtir ve toplumun yüksek mutabakatıyla yürüyen bir süreçtir" dedi.

Kaynak: AA