Gaziantep'teki Silahlı Saldırı Davası

Gaziantep'te yaklaşık 6 ay önce adliye otoparkındaki silahlı saldırıda 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, avukatlar ve "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" iddiasıyla 5'er kez "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istenen tutuklu sanıklar Mehmet Nuri Ç, R.Ç, Merve Berrin B, Müsüm Ç, Mehmet D, "tasarlayarak adam öldürme" iddiasıyla 5 kez "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istenen sanık Adem Ç. tutuklu bulunduğu Adana F Tipi Cezaevinden telekonferansla katıldı.

Duruşmada söz alan Adem Ç, kimsenin kendisini cinayete azmettirmediğini, olayı tek başına yaptığını söyledi.

Olay günü amcası Müslüm Ç'nin 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasına katılmak için adliyeye geldiğini, aralarında husumet bulunan Hakan G'yi de adliye çevresinde gördüğünü anlatan Adem Ç, şöyle konuştu:

"Hakan G'yi takip ettim ve elindeki poşeti otopark girişindeki çöp kutusuna attı. Poşeti açtığımda içerisinde 1 kaleşnikof, 2 şarjör ve çelik yelek vardı. Duruşmaya gelen yakınlarımı öldüreceğini düşündüm. Çelik yeleği giydim. Hakan G'nin yanında 4 kişi vardı. Karşıdaki grupla birleştiler benim bulunduğum tarafa geliyorlardı. Arabaları geldiği halde binmediler. Korkutmak amaçlı havaya ateş ettim. Sonra içlerinden biri bana ateş etti. Bende o tarafa doğru ateş ettim. Yere düştüklerini gördüm."

Sanık Müslüm Ç. ise hakkındaki iddiaları kabul etmediğini söyledi.

Mehmet Nuri Ç. de adliyeye kardeşinin duruşmasına katılmak için geldiğini ifade etti.

Adliyede, aralarında husumet bulunan kişileri gördüğünü ve kardeşinin duruşmasına girmediğini aktaran Mehmet Nuri Ç, "Eğer bu işi planlayarak yapsaydım bu insanları öldürmezdim. Giderdim elimle tek tek gösterirdim" dedi.

Reşat Ç, ise suçlamaları kabul etmediğini, telefon görüşmesinden dolayı tutuklandığını iddia etti.

Merve Berrin B. de suçlamaları kabul etmedi.

Mehmet D. de ticari araç sürücüsü olduğunu hatırlatarak, "Parayı veren herkesi istediği yere götürürüm. Olay günü adliyeye Mehmet Nuri Ç'yi getirdim. Bir gün önce de akşam arkadaşım Mehmet Nuri Ç'nin evine gittim. Ben aileden biri değilim" şeklinde konuştu.

Müşteki Hasan Kılıcı da saldırıyı yapan kişiyi tanımadığını dile getirerek şikayetçi olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

-Olay

Gaziantep Adliyesi otopark girişinde, 14 Mart'ta, Adem Ç'nin, "başka bir olaydan dolayı hasım olduğu kişiler yerine yanlışlıkla boşanma davasından çıkanlara ateş açması sonucu" 5 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de yaralanmıştı.

Adem Ç. ile olayı azmettirdiği iddiasıyla 5 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: AA