Belediye Başkanı Akdoğan, Bor Yolu Genişletme Çalışmalarını İnceledi

Niğde girişlerinden biri olan Bor yolu genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, karayolları tarafından ihale edilen yolun hızlı bir şekilde tamamlanması için Belediye Başkanlığı olarak şirketlere yardımcı olduklarını belirtti.

Belediye Başkanı Akdoğan, Bor Yolu Genişletme Çalışmalarını İnceledi
Derbent Kavşağından Bor TOKİ kavşağına kadar uzanan yolun Karayolları tarafından ihale edilen yapım çalışmaları yüklenici firma tarafından sürdürülüyor. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor yolunda yapılan çalışmaları inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Niğde, Bor arasında başlayan yol çalışmalarını yakından takip ederek gereken girişimleri yaptıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Yol çalışmaları hız kazandı. Hava şartları el verirse bu sene Bor-Niğde arasında Bor’dan Niğde’ye gidiş istikameti tamamlanarak hizmete açılacak. İş programı görebildiğimiz kadarıyla şu anda bu şekilde. Bu yolumuzun ihalesini karayolları gerçekleştirdi. Bizde Niğde Belediyesi olarak bir an önce bu yolumuzun yapılıp bitirilmesiyle ilgili gerek MEDAŞ’ın burada bulunan kablolarının yerinin değiştirilmesi, gerek diğer kurumların çalışmalarının kolaylaştırılması ve hızlandırılması bakımından buradaki şirketlere yardımcı oluyoruz. Bu yolun kazılmış, bozulmuş olmasından dolayı bu noktada başta üniversitemiz olmak üzere bu yol güzergâhında bulunan Organize Sanayimiz, Sungurbey Koleji ve diğer liselerimizin yaklaşık üç aya yakındır mağduriyeti söz konusu. Bunu bir an önce telafi edilerek yolun yapılması için Niğde Belediyesi olarak gereken girişimleri yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Niğde-Bor arasındaki yolun yapımının hızlandırılması ile ilgili ilimizin Milletvekilleri ile Bakanlık düzeyinde, karayolları düzeyinde hep birlikte girişimlerde bulunduk” şeklinde konuştu.

Yaşanan aksaklıklardan dolayı Niğdeli hemşerilerinden ve bu yolun yapımında rahatsız olan herkesten özür dilediğini belirten Belediye Başkanı Akdoğan; “Birkaç ay yolun yapımı gecikti doğrusu. Bundan dolayı tüm hemşerilerimizden özür diliyoruz. İstenmeyen ve elimizde olmayan nedenlerden dolayı bu durumla karşı karşıya kaldık. Sonuç itibariyle geçmiş geride kaldı. Yolun inşaatı başladı.

İnşallah Niğde’mize yakışır şekilde bu yol yapılacak, bitirilecek hizmete girecek. Sonuçta halkımız şunu diyecek ‘çok güzel bir yol oldu, biraz gecikti ama güzel bir yol oldu’ diyecekler” dedi.

Kaynak: İHA