Ak Parti Mersin Milletvekili Uzun Açıklaması

AK Parti İçel Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, faiz, büyüme, işsizlik ve dövizdeki rakamlara bakıldığında Türkiye'nin 12 yıllık süre zarfında nasıl büyük bir değişim yaşadığının net bir biçimde görülebileceğini bildirdi.

Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 2023 hedefine doğru hızlı adımlarla ilerlediğini ifade etti.

İçel'in, yıllarca çözülemeyen sorunlarının AK Parti iktidarı ile çözüldüğünü belirten Uzun, "Bundan sonra da çözüm bekleyen sorunların takipçisi ve çözümleyicisi yine biz, yani partimiz olacaktır. Ne zaman partimiz iktidara geldi, hizmetlerin önü açıldı. Türkiye'de iki çeşit parti var. Biri ideolojik temelli, diğeri hizmet temellidir. Biz hizmet temelli bir partiyiz. Bu nedenle halkımızın bu kadar desteğini aldık ve çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kısa süredeki büyümesi nedeniyle tüm dünya milletlerinin umudu haline geldiğini vurgulayan Uzun, şunları kaydetti:

"Enflasyonla boğuşan, parası dünyanın en değersiz ülkesi olan ülkemiz, şükürler olsun ki bugün bu noktaya geldi. Savunma sanayi ve teknolojiye yatırım yapma noktasında da kendi ayaklarımızın üzerinde durabilecek konuma geliyoruz. İnsanlarımızın hayatını her alanda kolaylaştırdık. Bugün faiz, büyüme, işsizlik ve dövizdeki rakamlara baktığımızda, Türkiye'nin 12 yıllık süre zarfında nasıl büyük bir değişim yaşadığını net bir biçimde görebiliyoruz. Ekonominin yanı sıra, sağlık, eğitim, yargı, dış politika ve demokratikleşme konularında da 2001 yılında hayal dahi edilemeyen reformları gerçekleştiren partimiz, Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada itibar gören ülkeler arasına yükseltmeyi başarmıştır."

Kaynak: AA