Suriyeli Misafirlere Adana’nın Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdirildi

Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Vali Hüseyin Avni Coş’un da ziyaret ettiği Sarıçam Konaklama Merkezi’ndeki Suriyeli misafirlere yönelik olarak, Vali Yardımcısı Halis Arslan’ın koordinesinde, Adana’nın doğal, tarihi ve kültürel bölgelerini kapsayan Kent turunun yanı sıra bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Suriyeli Misafirlere Adana’nın Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdirildi
Etkinlikler kapsamında konaklama alanında kurulan gezici sahnede semazen gösterileri düzenlendi ve ilahiler okundu. Spor etkinliği kapsamında Suriyeli çocuklar yüzme havuzu ve lunaparka giderek, gönüllerince eğlendiler.

Çok sayıdaki Suriyeli misafirlere, Çukurova Üniversitesi’ndeki Spor Salonu ile Kano ve Kürek Tesisleri, Tesis Dağcılık Kulübündeki Tenis Kortları, Atlı Spor Kulübü Tesisleri, Çatalan Köprüsü, Park Zirve, Çoban Dede, Atatürk Evi, Sinema Müzesi, Merkez Parktaki Sabancı Merkez Camii, Ulu Camii, Çifte Minare ve Taş Köprü gezdirildi.

Vali Yardımcısı Halis Arslan, Suriyeli misafirlerin Adana’nın çeşitli yerlerini gezip, görme ve eğlenme fırsatı bulduklarını, rehabilitasyon amaçlı bu tür sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin, önümüzdeki günlerde de farklı programlarla tekrarlanacağını söyledi.

Kaynak: İHA