İğdır’da Av, Yaban Hayatı ve Biyokaçakçılık Semineri

Iğdır Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü tarafından “Av, Yaban Hayatı ve Biyokaçakçılık” konulu bir seminer düzenlendi.

İğdır’da Av, Yaban Hayatı ve Biyokaçakçılık Semineri
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) toplantı salonunda Iğdır İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Dilucu Gümrük Müdürlüğü ve Yeşil Iğdır Avcılar Derneği üyelerine yönelik düzenlenen “Av, Yaban Hayatı ve Biyokaçakçılık” semineri Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdür Mete Türkoğlu tarafından verildi.

Seminerde sunum yapan Türkoğlu, biyolojik-genetik kaynakların yetkili makamların izni olmadan toplanması ve yurt dışına çıkartılmasının biyokaçakçılık veya diğer adıyla biyokorsanlık olduğunu ifade etti.

Türkoğlu, "Ülkemiz coğrafi yapısı ve konumu göz önüne alındığında farklı biyocoğrafik bölgeye sahip küçük bir kıta özelliği göstermesi nedeniyle biyoçeşitlilik bakımından Avrupa ve Ortadoğu'nun en zengin ülkelerinden birisidir. Ülkemizde 12 bin civarında çiçekli bitki, 132 memeli hayvan, 106 sürüngen hayvan, 460 kuş türü ve 345 balık türü bulunmaktadır. Ayrıca çok farklı habitat ve ekosistem çeşitliliğine sahiptir. Ülkemiz farklı iklim, flora ve fauna çeşitliliğine sahip olması ve diğer ülkelerde olmayan yalnızca ülkemize ait olan flora ya da faunanın yurt dışına kaçırılan genetik kaynaklarımızın patentli ürünler olarak karşımıza çıkmakta ve ülkemiz ekonomik kayba uğratılmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA