''silahlar Atılmasın, Hayatlar Solmasın'' Projesi

Kadirli ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri, "Silahlar Atılmasın, Hayatlar Solmasın" projesi kapsamında, düğünleri gezerek silah atılmaması konusunda vatandaşları afiş ve broşürlerle uyardı.

TDP Bürosunda görevli polis memuru Zafer Bilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mutlulukların zirve yaptığı düğünler ve bayramların, kullanılan silahlar nedeniyle bazen hüzne dönüşebildiğini söyledi.

Gerçek veya kurusıkı her türlü ateşli silahların eğlenmeye ve mutlu olmaya giden insanların hayatlarını karartabildiğini ifade eden Bilgili, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında düğünleri gezerek vatandaşlarımızı silah atılmaması konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız da bizi ilgiyle karşılıyorlar ve duyarlı davranıyorlar. İlçemizde broşürler dağıtıyoruz ve pankartlar asıyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda ilköğretim ve anasınıfı çocuklarımıza yönelik olarak oyuncak silahını getir, hediyeni götür veya kitabını götür gibi çalışmalar yapacağız."

Düğün sahibi Hüseyin Tatlı da, 5 oğlu olduğunu ve hepsini davullu zurnalı düğünlerle evlendirdiğini belirterek, "Düğünlerimizin hiçbirinde silah atılmadı. Düğünlerde silah sevincine hayır diyoruz. Magandalığa son diyoruz. Emniyet teşkilatına ve ekiplerine teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Projenin yıl boyunca devam edeceğini belirten emniyet yetkilileri, vatandaşlardan güzel günlerinde olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik güçlerine yardımcı olmalarını istedi.

Kaynak: AA