Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu Açıklaması

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Vatandaşlarımızın DASK hakkında bilgilendirilmeleri önemli, bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Orman Park'ta Sakarya Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve sigorta acentelerinin temsilcileriyle bir araya gelen Toçoğlu, "Sakarya, deprem kuşağında yer alıyor. Bu sebeple vatandaşlarımızın DASK hakkında bilgilendirilmeleri önemli, bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. Zorunlu deprem sigortasının önemini vatandaşlarımıza anlatmak zorundayız" dedi.

SASADER Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Erdil ise Sakarya'da bina stokunun yüzde 47'sinin zorunlu deprem sigortası talebinde bulunmadığını ifade etti.

Erdil, zorunlu deprem sigortasıyla ilgili önemli çalışmaların yapılması gerektiğine işaret ederek, "Sakarya'da 200 bine yakın konutun sadece 80 bin kadarı sigortalı durumda. İlimizde en önemli sorun zorunlu deprem sigortasıdır. Bu konuda kararlı adımların atılması gerekiyor. Yeni kurulan bir dernek olmamıza rağmen bu konuda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Başkanım Toçoğlu'nun destekleriyle bu konudaki çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA