Sağlık Çalışanlarına Yapılan Ek Ödeme

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, kamu çalşanlarının seyyanen yapılan ek ödemelerini gecikmesiz aldığını, buna karşın sağlık çalışanlarının yılın pek çok ayında ek ödemeleri zamanında alamadığını savundu.

Doğruyol, Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yaptığı basın açıklamasında, sağlık hizmetleri sunumunun, sürekli değişen yapısı ile çalışanlara zor dönemler yaşattığını öne sürdü.

Sağlık çalışanlarının, döner sermaye ödemeleri gerekçe gösterilerek memurlara yapılan seyyanen zamlardan yararlanamadığını ifade eden Doğruyol, "10 yıl önce aynı maaşı alan bir polis memuru ile bir hemşire kıyaslandığında, bugün göreve yeni başlayan polis memuru, hemşireden yaklaşık yüzde 30 daha fazla maaş alır düzeye gelmiştir" dedi.

Kamu çalışanlarının, seyyanen ödenen ek ödemelerini maaşları ile aynı gün aldığını belirten Doğruyol, şunları kaydetti:

"Memurlar ek ödemelerini zamanında alırken, sağlık çalışanları yılın pek çok ayında ek ödemelerini zamanında alamamaktadır. Değişik gerekçelerle ek ödemelerini zamanında alamayan sağlık çalışanları mağduriyet yaşamaktadır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışıp döner sermayeden maaş alan devlet memurlarının da maaş zamları zamanında yatmamakta, bazı aylarda maaşlarını 3-5 günlük gecikmelerle alabilmektedirler. Sağlık çalışanları dışındaki tüm memurlara ödenen ek ödemeden gelir vergisi kesilmezken, sadece sağlık çalışanlarından gelir vergisi kesilmektedir. Adeta ikinci sınıf memurlar konumuna getirilen sağlık çalışanları, diğer memurlardan ayrıştırılmaya çalışılmaktadır. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan sağlık çalışanlarını sahip çıkmasını talep ediyoruz."

Kaynak: AA