Muratpaşa Kaldırımları Engelliler İçin Düzenleniyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, ilçedeki bütün kaldırımlara engelli rampası konulacağını ve kaldırımların kılavuz çizleri ile döşeneceğini belirterek, "Muratpaşa'nın bir adı da engelsiz kent olacak" dedi.

Süleyman Evcilmen, yaptığı açıklamada, Muratpaşa Belediyesi'nin sorumluluk alanında bulunan tüm kaldırımları engelli yurttaşlara uygun hale getirmeye çalıştıklarını bildirdi.


İlçedeki tüm kaldırımlara tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar için engelli rampası yapıldığını, görme engelliler için de kılavuz çizgisi döşeneceğini belirten Evcilmen, "Muratpaşa'da engelli rampası, kılavuz çizgisi olmayan kaldırım kalmayacak. Marka kent Muratpaşa'da yaşamak, Muratpaşalı olmak engelli yurttaşlarımız için de bir ayrıcalık olacak" dedi.


Başkan Evcilmen, engelli yurttaşların yaşam standardını yükseltmek için spordan, sanata, kent düzenlemesinden, elektrikli şarj istasyonlarına, engelli otobüsünden, sosyal alanların yaratılmasına kadar birçok ilke imza attıklarını açıklamasına ekledi.

Kaynak: AA