Kırkyama Sanatçıları Çanakkale'de Buluşacak

Çanakkale'de, Kırkyama Sergisi açılacak. Kent Konseyi Boreas Çalışma Grubu tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek "İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması", yarın Çimenlik Kalesi'nde gerçekleştirilecek.

Çalışma Grubu kolaylaştırıcısı Neşe Dincel, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkalelileri, kırkyama eserlerini görmeye davet etti.

Kırkyamada, eski ve yeni kumaşların birlikte kullanıldığını ifade eden Dincel, bunun büyük annelerin elinde gelişen bir sanat olduğunu vurguladı.

Dincel, kırkyama gönüllülerinin tutku ve becerileriyle her şeyden önce el emeği ve göz nuruyla ortaya çıkan eserleri, sanatseverlerin beğenisine sunacaklarını belirtti.

Çalışma Grubu üyesi Aysun Aksu ise buluşma için hazırlıklara ocak ayında başladıklarını, amaçlarının Kırkyama Festivali'ni Çanakkale'ye kazandırmak olduğunu ifade etti.

Etkinlikte, İlyada Destanı temasıyla Kırkyama Pano, Kırkyama Yorgan ve serbest çalışma yarışmalarının yanı sıra kırkyama eğitmeni ve sanatçılarıyla atölye çalışmaları ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Buluşmaya Çanakkale'nin yanı sıra Ankara, İstanbul, Bursa, Muğla, Balıkesir, Edirne, İçel, Aydın, Kars, Kocaeli ve Eskişehir'den de katılımcılar iştirak edecek.

Kaynak: AA