'Bir Demet Zeki Müren' Sergisi Açıldı

"Sanat Güneşi" Zeki Müren, ölümünün 17. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında açılan sergiyle anıldı.

Anma etkinlikleri kapsamında, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Sualtı Arkeoloji Müzesi, TSK Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı tarafından Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesinde "Bir Demet Zeki Müren" fotoğraf sergisi açıldı.

Zeki Müren'in fotoğrafları ve kıyafetlerinden oluşan sergi, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve diğer ilgililer tarafından törenle açıldı.

Burada konuşan Gödekmerdan, Zeki Müren'in hatırasını Bodrum'da yaşatmayı planladıklarını belirterek, "24 Eylül'de konserimiz olacak. Zeki Müren'in hayatını anlatacağız. Bu etkinlikleri her yıl Bodrum Kalesinde yapıyorduk ancak katılımın yoğun olması nedeniyle bu yıl Antik Tiyatroda anma gecesini düzenleyeceğiz" dedi.

TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal ise Zeki Müren'in Türkiye'de yetişmiş önemli bir sanatçı olduğunu vurgulayarak, "Zeki Müren'i anmak, anlamak, geleceğe bu güzel bağışından bahsetmek hepimiz için mutluluk olacak. TEV ve Mehmetçik Vakfı, Zeki Müren'i yaşatmak için çalışıyor. Zeki Müren ölmedi daima yaşayacak" diye konuştu.

TSK Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi emekli Tuğamiral Ufuk Aslan ise Bodrum Kaymakamlığı ile planladıkları serginin, sanatçı Zeki Müren'in hayatından kesitler veren iyi hazırlanmış bir sergi olduğunu söyledi.

Kaynak: AA