Selçuk Üniversitesi, Yeni Eğitim-öğretim Yılına Başladı

Selçuk Üniversitesi 2013-2014 eğitim-öğretim yılı, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Açılış programı kapsamında ilk olarak Anıt Alanı'na çelenk sunuldu. SDKM'deki açılış törenine Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemci ve Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, fakülte dekanları, enstitü, meslek yüksekokul, yüksekokul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Mensubu olmaktan gurur duyduğum 38 yıllık eğitim çınarı, gözbebeğimiz Selçuk Üniversitesi adına bir akademik yıl açılışında daha sizlerle birlikte olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyorum. Bugün itibariyle bünyesinde 21 fakülte, 22 meslek yüksekokulu, 31 araştırma ve uygulama merkezi ile 70 bini aşkın öğrencisi bulunan Selçuk Üniversitesi, dünyadaki ve Türkiye'deki tüm bu gelişim ve değişim trendini her alanda analiz etmiş, geleceğe yönelik hedeflerini de bu doğrultuda belirlemiştir" dedi.

Selçuk Üniversitesi'nin başarılarıyla gurur duyduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise "Selçuk Üniversitesi göstermiş olduğu başarılarla Konyamızın gelecek vizyonunda çok önemli bir role sahiptir. Ortaya koyduğu başarılarla gurur duyuyoruz. Dünyada ilk 500 üniversite arasına girmek gibi bir hedefi ortaya kondu. Selçuk, Türkiye'nin ve Konya'nın vizyonuna uyan bu hedefleri gerçekleştirecek kapasite ve kalitede bir üniversitedir. Bu aileye yeni katılan öğrencilerimizi bizler de belediyemiz adına Konyamızda misafir etmekten büyük onur duyuyoruz ve sizleri birer Konyalı olarak görüyoruz." diye konuştu.

Açılış töreninde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Konya Valisi Muammer Erol ise 70 bini aşkın öğrencisi ile Türkiye'nin en büyük eğitim kurumları arasında yer alan Selçuk Üniversitesi'nin 2013-2014 akademik yılı açılış törenine katılmaktan memnuniyet duyduğumu bildirdi.

Erol, 38 yıllık kurumsal kültürü ve birikimi ile Selçuk Üniversitesi'nin gerek Konya'nın gerekse ülkemizin her geçen gün değerini yükselten önemli markalarından biri olduğunu vurgulayarak, "Çeşitli kuruluşların yayın sayıları ve gelişmişlik kriterleri verilerine göre Selçuk Üniversitesi dünya üniversiteleri sıralamasında ikinci 500 üniversite arasında yer alıyor. Ayrıca ülkemizdeki birçok alanda ilk 10 içerisinde yer alarak adından söz ettirmekte ve bu iddiasını her geçen gün artırmaktadır. Umarım ortaya koyduğu 'Dünya'nın En İyi 500 Üniversitesi' arasında yer alma hedefini başarıyla gerçekleştirir, şehrimizin ve ülkemizin bugünkünden çok daha fazla gurur duyduğu bir üniversite konumuna ulaşır" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından fakültelerini birincilikle kazanan öğrenciler tabletle ödüllendirildi. Birincilikle giren öğrencilere ödüllerini veren Vali Muammer Erol, "Birincilikle giren öğrencilerimizin 4 yıl boyunca bu başarılarını devam ettirerek yine birinci olarak mezun olmalarını istiyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alkan, Selçuk Üniversitesi'nin 2013-2014 eğitim öğretim Yılı'nın ilk dersini verdi. Prof. Dr. Alkan 'İnsan, Şehir ve Üniversite' konulu dersinde insanların şehirleri şehirlerin de insanları inşa ettiğini söyledi.

Açılış dersi nedeniyle Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Prof. Dr. Alkan'a plaket takdim etti.

İlk dersin ardından Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencileri Türk Sanat Müziği dinletisi sundu.

Kaynak: AA