Öğrenciler, Mağduriyetlerinin Giderilmesi İçin Yürüdü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren yürürlüğe giren yeni eğitim öğretim sınav yönetmeliğinin kendilerini mağdur ettiği gerekçesi ile eylem düzenledi.

OMÜ Kurupelit yerleşkesindeki raylı sistem durağı önünde toplann bir grup öğrenci, buradan rektörlük binasına kadar yürüdü.

Rektörlük binası önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Merve Eser, Bologna süreci dahilinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren yürürlüğe giren yeni eğitim öğretim sınav yönetmeliğinin daha önceki yılarda üniversiteye kaydı olan öğrencileri mağdur ettiğini söyledi.

Eser, üniversitede ikinci sınıfta okuması gereken öğrencilerin bir kısmının sınıf tekrarı yaparken bir kısmı da ikinci sınıf derslerini alamadığını anlatan Eser, ''Bu sistem sonucu birçok arkadaşımızın okul dönemi bir yıl uzayacak. Mağduriyetimizin farkına varılması ve mevcut yönetmeliğin sadece yeni kayıt olan 2013-2014 girişli öğrencilere uygulanmasını istiyoruz'' dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler adına iki öğrenci durumlarını anlatmak üzere OMÜ Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Selahattin Özyur ile görüştü.

Görüşmenin ardından, öğrencilerinin durumlarının tekrar değerlendirileceği ve çözüm bulunacağının açıklanması üzerine öğrenciler sessizce dağıldı

Kaynak: AA