Hakkari'de Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, "Çocukların okumasının önündeki engelleri kaldırma yönünde çaba sarf edilmesine rağmen, birilerinin çocukların eğitimden mahrum kalmasını engellemesine dönük gayretlerini kınıyorum" dedi.

2013-2014 eğitim öğretim yılının açılışı için valilik önündeki çelenk sunumunun ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde tören düzenlendi.

Vali Necmettin Kalkan'ın, alandaki öğrencilerle tek tek tokalaştığı tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Vali Kalkan, Hakkari'de eğitim öğretim yılının açılışını yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, yeni eğitim öğretim yılının, ülkeye ve Hakkari'ye huzur, mutluluk, barış getirmesi temennisinde bulundu.

Kendilerine emanet edilen öğrencilerin büyük bir beklenti içinde olduğunu vurgulayan Kalkan, şöyle konuştu:

"Hepimiz çocuk, evlat sahibiyiz. Çocuğumuz en iyi eğitimi alsın, en iyi okullarda okusun, en iyi öğretmenlerde eğitim görsünler ve gelecekte iyi mevkilerde, iyi konumlarda olsunlar. Her anne ve babanın arzusu budur. Bu çocuklarımızın ve anne, babalarının bizden beklentileri budur. Dolayısıyla öğretmen arkadaşlarımıza büyük görev ve sorumluluk düşüyor.

Şüphesiz zor şartlarda görev yapıyorlar ama şunuda unutmayalım, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Narlı köyünde de Şemdinli'nin Beyazsu beldesinde de eğitim veren öğretmen arkadaşımız var. Dolayısıyla şartlarımız ne olursa olsun, bize teslim edilen bu çocuklara eğitimin en kalitelisini verme gibi bir görev ve sorumluluğumuz var. Umuyor ve diliyorum ki öğretmen arkadaşlarımız, milli eğitim camiasının her ferdi benden başlamak üzere bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceklerdir."

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler, Vali Kalkan'a çiçek verdi. Şiirlerin okunması sonrası halk oyunları gösterisinin yapıldığı törende, Vali Kalkan ve beraberindekiler, derslikleri tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti.

-Okulların boykot edilmesi

Bir gazetecinin, "Okulların boykot edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki sorusuna Vali Kalkan, şu yanıtı verdi:

"Okula gelmeme hadisesi şudur. Bugün okulların ilk günü. Sadece Hakkari'de değil, benim de çocuğum İstanbul'da okula gidiyor. Bu sabah bana telefon açtı, 'bugün ilk gün, genelde arkadaşlar gelmiyor, ders işlenmiyor, okula gideyim mi?' diyor. Kendi çocuğum bana bunu söylüyor. Genelde ilk haftalar çocukların sınıflara, derslere alıştığı haftalar. Dolayısıyla bakın dışarıda 200 kadar çocuğumuz, yavrumuz vardı. Hepsi geldiler. Anne, babaları vardı, veliler vardı. Ben onlara teşekkür ettim. Bir kez daha Hakkari Valisi olarak teşekkür ediyorum. Çocukların okumasının önündeki engelleri kaldırma yönünde çaba sarfedilmesine rağmen, birilerinin çocukların eğitimden mahrum kalmasını engellemesine dönük gayretlerini kınıyorum."

Kalkan, öğrencilere de seslenerek, "Okuyun, sizi okutmak istemeyen, okumanızın önüne engel olanlara da siz karşı çıkın" ifadesini kullandı.

Vali Necmettin Kalkan, törenin ardından öğrencilere kışlık ayakkabı hediye etti.

Kaynak: AA