DÜ İle Düzce Teknopark Arasında İşbirliği Protokolü

Düzce Üniversitesi ile Düzce Teknopark arasında işbirliği protokolü imzalandı.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, Düzce Teknopark'ın kentin kaderini değiştirebilecek bir kuruluş olduğunu söyledi.

DÜ'de de Düzce Teknopark eşdeğerinde bazı birimler, bu birimlerle işbirliği yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Sivrikaya, "Üniversitemizdeki Teknoloji Transfer Ofisi ile Bilimsel Araştırma ve Uygulama Merkezi, araştırma altyapısı sunan birimlerimizdir. Sanayi ve üniversite işbirliğinin gerçekleşebileceğine somut örnekler teşkil eden birimlerdir" diye konuştu.

Teknoparktaki katma değeri yüksek bilginin teknolojiye dönüştürülebileceği projelerin üniversite ile işbirliğiyle sağlanabileceğini anlatan Sivrikaya, "Düzce'den ülkeye katkı sağlayacağımız birimlerimiz var. Bu birimlerimizle Düzce Teknopark'ın birleşmesi sayesinde çok iyi çalışmalar yapabileceğimize inanıyorum. Umarım bu işbirliklerinden yeni projeler ve girişimler ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.

Düzce Teknopark adına protokol imza törenine katılan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır da protokolün kentin kalkınmasını hızlandıracağını söyledi.

İki kuruluş arasında çalışmalarla gönül bağı kurulduğunu dile getiren Çakır, "Biz gönül anlaşmasını çoktan yaptık. Gönlümüzün sesini buraya resmedeceğiz. Arkadaşlarımızın çalışmaları ile bu imzaların altının dolacağına inanıyorum. Protokolün imzalanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şerifoğlu ve Çakır, işbirliği protokolünü imzaladı.

Kaynak: AA