Aliağa'nın Köyleri Sağlıklı Suya Doyacak!

Eskiyen içme suyu şebekesi yüzünden her gün su patlakları ile uğraşan Aliağa’nın Çıtak, Karakuzu ve Güzelhisar köyleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı 26 kilometrelik yenileme çalışmaları ile kesintisiz ve sağlıklı suya kavuştu.

Aliağa'nın Köyleri Sağlıklı Suya Doyacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, köylere tek tek ulaşarak en büyük problemlerinden biri olan “su sorununa” neşter vuruyor. Aliağa merkezinde 8 milyon liralık yatırımla şebeke yenileme çalışmalarını sürdüren İZSU, ilçenin Karakuzu, Güzelhisar ve Çıtak köylerindeki şebekeleri de baştan sona yeniledi.

25-30 yıl önce döşenen borulardan su içen, şebekedeki patlaklar nedeniyle sık sık suları kesilen köy halkının sorununa hızla çözüm üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları bir süre önce tamamladı. Çıtak Köyü’ne 10 kilometre, Karakuzu Köyü’ne 7 kilometre ve Güzelhisar Köyü’ne de 9 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşenerek köyün eskiyen şebekesi baştan sona yenilendi. Üç köydeki su depolarının bakım ve onarımı da yapıldı.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2007 ile 2012 yılları arasında Aliağa’da gerçekleştirdiği yatırım tutarı 32.4 milyon liraya ulaştı. Bu yatırımlardan bazıları şöyle:
104 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi ve 58 kilometre uzunluğunda kanal şebekesi yenilendi. Hacıömerli Köyü’ne yeni şebeke döşendi. 8.4 milyon liralık yatırımla ilçenin en önemli alt yapı sorunu çözülerek arıtma tesisi kuruldu. 6 adet yeni su kuyusu açıldı, mevcut kuyulara motopomp ve elektrik temin edildi. Bozköy, Yukarı Şehit Kemal Köyü, Samurlu köyüne arsenik arıtım ünitesi kuruldu. Helvacı’ya 1 milyon 581 bin liralık yatırımla yeni şebeke döşendi. 2 milyon 291 bin liralık yatırımla dere yatakları düzenlendi.

8 milyon liralık yatırımla ilçe merkezine 163 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşeniyor.
Kaynak: İHA