Gazeteci Merdan Yanardağ Gözaltına Alındı

Ergenekon davası kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkartılan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alındı.

Gazeteci Merdan Yanardağ Gözaltına Alındı
Edinilen bilgiye göre, Ergenekon davasının 5 Ağustos 2013 günü açıklanan kararında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın Bodrum Yalıkavak'ta kiraladığı bir evde tatil yaptığı yolunda ihbar alan polis, harekete geçti. Eve yapılan baskında gözaltına alınan Merdan Yanardağ, Bodrum Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Yanardağ, sabah saatlerinde Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçti. Hastanede işlemleri tamamlanan Yanardağ, adliyeye sevk edilerek savcı karşısına çıkarıldı.

Adliye girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yanardağ, "Türkiye'nin zor bir süreci geçirdiğini belirterek, “Arkadaşlar geçecek bu günlerde. diktatörlük değil demokrasi olacak ülkede. Bu ülkede bu diktatörlüğe boyun eğmeyeceğiz. Susmayacağız. Mücadeleye devam edeceğiz özgürlükleri savunmaya devam edeceğiz. bu da geçecek. Hiç bir diktatörlük sonsuza kadar yaşamayacak” dedi.

Gazetecilerin nasıl gözaltına alındınız? sorusuna ise “Beni arkadaşlar davet ettiler. Bir çalışma için gelmiştim buraya. Kitap hazırlığı için. Kitap hazırlığımı tam da bitirmiştim. Yani burada bir sorun yok, gayet iyi arkadaşlar" dedi.

Yanardağ, kitabını tamamladıktan sonra emniyete teslim olacağını da söyledi.

ERGENEKON DAVASINDA HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKMIŞTI
Ümraniye'de 12 Haziran 2007 tarihinde bir gecekonduda 27 adet el bombasının bulunmasıyla başlayan Ergenekon davası, 5 Ağustos 2013 tarihindeki 321. duruşmayla sona ermişti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi'ndeki mahkeme salonunda yapılan duruşmada mahkeme heyeti, aralarında Merdan Yanardağ'ın da bulunduğu hapis cezası alan 13 sanık hakkında yakalama kararı çıkartmıştı.
Kaynak: İHA