Vali Tapsız’nın Ziyaretleri Sürüyor

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce ile birlikte Kilis’te bir dizi incelemelerde bulundu.

Vali Tapsız’nın Ziyaretleri Sürüyor
Vali Tapsız ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, ilk ziyaretlerini üzüm işleme fabrikasına gerçekleştirdi.

Burada fabrika sorumlu müdürü Adnan Top ile birlikte fabrikayı gezerek, fabrikayla ilgili bilgiler alan Vali Tapsız, fabrikaya üzümlerini getiren çiftçiler ile sohbet etti ve üreticilerin üzümlerinin aşama aşama nasıl hazırlandığını, fermente edilmesini ayrıntılı olarak inceledi.

Akabinde Saraç Mehmet Çavuş Mahallesi Muhtarı Ömer Evecen’in terzihanesini ziyaret eden Vali Tapsız, Muhtar Evecen’le bir süre sohbet etti.

Evecen, ziyaretlerinden dolayı Vali Tapsız’a teşekkür ederek “Sizlerin her zaman yanımızda olduğunuzu biliyoruz” dedi.

Muhtar Evecen’in ziyaretinden sonra Halil Özdemir tarafından davet edilen Vali Tapsız ve Albay İnce, Halil Özdemir’i nazik davetine icabet ederek kahve ikramını kırmadı.

Daha sonra 1927 doğumlu olduğu bildirilen İbrahim Sadi Kalkan ile sohbet eden Vali Tapsız’a üzüm pekmezi ve nişasta ile yapılan ve Kilis’e has olan Hapsa ikram edildi. Hapsayı çok beğendiğini belirten Vali Tapsız, “Kilis sıcakkanlı insanları, kendine özgü yiyecekleriyle gerçekten iller içinde tektir” diye konuştu.

Ziyaret sonrası sokaktaki çocuklarla da sohbet eden Vali Tapsız, çocuklara oyuncak ve hediyeler verdi.

Ardından tarihi değerlere sahip çıkılması gerektiğini her fırsatta belirten Vali Tapsız, restorasyon çalışması devam eden Ulu Camii ve ÇATOM binasını da ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi. Vali Tapsız, yaptığı açıklamada ÇATOM binasının restorasyonunun ay sonunda tamamlanacağını söyledi

Kaynak: İHA