Toplu Tecavüz Davasında 4 Sanığa İdam Cezası

Hindistan'da geçtiğimiz yıl Aralık ayında 23 yaşındaki bir üniversite öğrencisine toplu tecavüzden yargılanan 4 sanığa idam cezası verildi.

Adam kaçırma, toplu tecavüz ve cinayet dahil 11 ayrı davada suçlu bulunan Mukesh, Pawan Gupta, Vinay Sharma ve Akshay Thakur isimli sanıklar asılarak idam edilecek.

Otobüs şoförü dahil biri manav, biri vücut geliştirme salonunda çalışan görevli, diğeri de işsiz olan sanıklar hakkındaki idam cezasının ne zaman uygulanacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Bir arkadaşı ile sinemadan çıktıktan sonra bindikleri otobüste 5 kişinin önce demir çubukla tacizine, ardından tecavüzüne maruz kalan genç kadın, yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı Singapur’da 15 gün yaşam mücadelesi vermiş ve hayatını kaybetmişti.

Olay ülke genelinde infiale yol açmış, hükümet hızlı bir kanun değişikliği ile tecavüz suçlarına idam cezası getiren değişikliği kabul etmişti.

Ancak sanıkların idam cezası alıp almayacakları son dakikaya kadar bilinmiyordu. Hakimin kararı açıklamasının ardından, mağdur yakınları ve mahkeme binası önünde biriken kalabalık zafer sloganları attı.

Mahkeme önünde pankart açarak davayı takip eden kalabalıktan bazı göstericiler ise, idam kararının insani bir ceza olduğunu belirterek, ibret olması için sanıklara işkence yapıldıktan sonra öldürülmesini istedi.
Kaynak: İHA