Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun Açıklaması

BİTLİS - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bitlis muhteşem bir yapılaşma, güzel şehirleşme ve geleceği parlak bir şehir olarak ortaya çıkıyor. Bitlis konusunda gerçekten büyük düşünüyoruz" dedi.

Valiliği ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis Deresi Islah projesinin, kent için büyük bir yatırım olduğunu söyledi.

Bitlis'te içme suyu probleminin kökten çözüleceğini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bitlis'te katı atık bertaraf tesisi yapıldı. Ayrıca kentte çok modern bir iş merkezi yapılıyor. Merkezi hükümet hiçbir zaman hiçbir yere iş merkezi yapmadı. Ama ilk defa burada böyle muazzam bir iş merkezi yapılması için adım atıldı. İnşaat hızla devam ediyor. Bunun önümüzdeki yıl tamamlanacağına inanıyorum. Bitlis muhteşem bir yapılaşma, güzel şehirleşme ve geleceği parlak bir şehir olarak ortaya çıkıyor. Bitlis konusunda gerçekten büyük düşünüyoruz."

Bitlis'te Orman ve Su İşler Bakanlığı'nın dışında, diğer bakanlıkların da çok güzel işler yaptığını belirten Eroğlu, her tarafta bölünmüş yolların yapıldığını ve bundan en çok Bitlis'in faydalandığını dile getirdi.

Eroğlu, "Burada üniversite yoktu. Burada çok muhteşem bir üniversite kuruldu ve güzel bir kampüsü var. Bakanlık olarak Bitlis'e büyük hizmetler yapıyoruz. Eğitimde güzel mesafeler alındı. TOKİ ise destan yazıyor. Bitlis için bugün hayırlı bir çalışma yaptık. Bu tesislerin Bitlis'e hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

-"Nemrut'u dünyaya tanıtacağız"

Dünyanın ikinci büyük krater gölü olan ve Avrupa Seçkin Destinasyonları projesi kapsamında mükemmeliyet ödülü alan Nemrut Kalderası'nı turzime açmayı planladıklarını bildiren Eroğlu, Nemrut'ta uzmanlarca çalışma yapıldığını belirterek, burada yaşanan ulaşım sıkıntısını da gidereceklerini ifade etti.

Eroğlu, "Ulaşım sorununu çözdükten sonra, Nemrut'u dünyaya tanıtacağız. Bitlis'i sadece balıyla değil, turizm potansiyeli, güzel ve yiğit insanlarıyla dünyaya tanıtmak istiyoruz. Böyle bir çalışmaya başlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile oralara her türlü desteği vereceğiz. Bitlis balını dünyaya tanıtmak için de bal ormanı kuracağız. Gelir getirici çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Ardından Bitlis Belediyesine geçen Bakan Eroğlu, Bitlis'te muazzam bir kentsel dönüşüm çalışmasının yürütüldüğünü ve Bitlis'in gün geçtikçe güzelleştiğini belirtti.

Eroğlu, Bitlis'te son yıllarda muhteşem yatırımların yapıldığını dile getirerek, kentte jeopark projesi gerçekleşirse, Bitlis'i bütün dünyaya açmanın mümkün oldacağını kaydetti.

Bitlis ziyaretinin ardından Bakan Eroğlu, Bitlis Jandarma Komutanlığı'nda hazır bekletilen helikopterle Muş'a hareket etti.

Kaynak: AA