Osmaneli’de Kanalizyasyon Çalışmaları

Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, ilçede devam eden kanalizasyon çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Osmaneli’de Kanalizyasyon Çalışmaları
Açıklamasında, alt yapı çalışmalarına başlayarak aslında çok büyük bir riske girdiklerini belirten Başkan Isıkan, hiçbir belediye başkanının seçimlere az bir zaman kala alt yapı çalışmalarına girerek şehri şantiye meydanına çevirmeyeceğini anlattı. Ama kendilerinin ellerini taşın altına koyup bu işe giriştiklerini ifade eden Isıkan “Çünkü bizim gayemiz Osmaneli ’ye hizmet etmek. Sizlerin sorunlarını bir an önce çözmek gelecekte çocuklarımıza güzel bir Osmaneli bırakmak. Kanalizasyon alt yapı çalışmalarının dış etkenlere daha dayanaklı olması için beton boru seçilmiştir. 50 metrede bir logar ve her ev çıkışında baca sistemi ile kanalizasyon boru hattı ana şebekeye bağlanmaktadır. Kanalizasyon sistemi İller Bankası tarafından projelendirilmiştir. Halkımızın en çok merak ettiği, “200’lük çaplı boru yerine 300’lük çaplı boru niye olmadı?” sorusuna cevap vermek gerekirse; Osmaneli eğimli bir arazi yapısına sahip olduğu için hızlı akım oldukça yüksektir. Her bir ev için sayımı yapılarak, boş arsalar dahi hesaba katılarak her bir sokak ve ev sayısına göre arıtma tesisine kadar ayrı ayrı akım verilmiştir. Boru çapı büyük olsaydı sistemin çalışmasında problemler ortaya çıkacaktır” diye belirtti.

Projenin 1 yıllık süreyi kapsadığını, fakat yüklenici firmanın 6 ayda bitireceğini taahhüt ettiğini anlatan Belediye Başkanı Isıkan, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Şuanda 5 bölgede aynı anda kazı çalışmaları yapılmaktadır. Kanalizasyon projesinin toplam uzunluğu 67 bin 320 metredir. Keşif bedeli 14 milyon TL olup, 11 milyon 498 bin TL’ye ihale edilmiştir. Bunun yüzde 50’si hibedir. Atık su arıtma tesis yeri belediyemizce kamulaştırılmış olup, atık su arıtma tesisi 4 milyon 911 bin TL’ye ihale edilerek yer teslimi yapılmıştır. Bunun da yüzde 50’si hibedir. Bu çalışmalardan dolayı sıkıntı verdiğimizi biliyorum. Fakat güzel bir Osmaneli için bunu anlayışla karşılayacağınıza inanıyorum. İller Bankası’nın proje teslim kabulünden sonra bütün yollar yapılacaktır.”
Kaynak: İHA