"Gençler Namaza Koşuyor" Kampanyası

"Gençler Namaza Koşuyor" Kampanyası kapsamında yaz Kur'an kursunda camide 5 vakit namaz kılan öğrenciler ödüllendirildi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen ödül töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 28 Şubat döneminde böyle etkinliklere katılanlardan hesap sorulduğunu söyledi.

"Eğer bundan 10-15 sene önce bu tür toplantılar yapılsaydı, öyle zannediyorum toplantı çıkışı hepimizi sorguya çekerlerdi, hesap sorulurdu" diyen Aydın, "Ne için? Dindar bir toplum yetiştirtirildiği için, gençlerimizi geleceğe hazırladığı için, geleceğimizi Kur'an ile camiyle tanıştırdığı için. Allah'a hamdolsun bu süreç geçti" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin geçmişiyle yüzleştiğini ve darbeleri yargıladığını anımsatan Aydın, "Hamdolsun artık gelinen noktada 12 Eylül ve 12 Eylülcüler yargılanıyor, 28 Şubatçılardan hesap soruluyor. Bu millete her kim zulüm ederse, üstünün hukuku değil, hukukun üstünlüğü işliyor. Hukuk karşısında herkese hak ettiği şekilde cevap veriliyor" şeklinde konuştu.

Adıyaman Müftüsü İmran Kılıç ise etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, her milletin inancı ve inanç mensuplarının da ibadethaneleri bulunduğunu, Türkiye'de bu ibatathanelerin mescid ve camiler olduğunu belirtti.

Türkiye'de insanların namaz kılma oranının yaklaşık yüzde 30 olduğunu savunan Kılıç, "Vatandaşlarımızın camide namaz kılma oranı ise yüzde 15-20 civarlarındadır. Yeni yeni faaliyetler geliştirilmiştir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için müftülüğümüz ve Ensar Vakfı tarafından camide namaz kılma kampanyası düzenlendi.

Bu kapsamda namazlarını camide kılan çocuklarımıza hediyelerini vereceğiz. Rabbim çoçuklarımıza, gençlerimize güzel bir ahlak güzel vasıflar versin" diye konuştu.

- Ensar Vakfı Şube Başkanı Şimşek

Ensar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Muzaffer Şimşek de kampanyayı çocukların manevi değerlerine ve yetişmesine katkı sağlamak için başlatıklarını ifade etti.

Adıyaman kent merkezindeki 70 camide 2 bin kişinin kampanyaya katıldığını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"2 bin çoçuğumuz arasında 120 çoçuğumuz sabah namazı da dahil hiçbir namazını kaçırmadan, cemaatle kıldı. Yaklaşık 60 çoçuğumuz da birer vakit namazlarını kaçırdıl. Kampanyanın amacına ulaştığını görmek bizleri çok mutlu etti. Kampanya sona ermesine rağmen kampanyaya katılan bazı çocukların namazını camide kıldığı duyumunu alıyoruz. Bu, gösteriyor ki etkinliğimiz amacına ulaşmıştır. Kampanya kapsamında 4 bilgisayar, 100 tablet bilgisayar, 53 bisiklet ve 100 futbol topunu hediye olarak dağıtacağız."

İl Müftülüğü ile Ensar Vakfınca düzenlenen kampanya kapsamında 7-18 yaş grubu arasındaki 257 öğrenciye bilgisayar, bisiklet ve futbol topu gibi çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA