Çıtır Usta Yatırımcılarını Bekliyor

Antep ve Kilis yöresinin yanı sıra Türk mutfağının en seçkin lezzetlerini menüsünde bulunduran Çıtır Usta, 12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “11. Bayim Olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı”nda yatırımcılarla buluşuyor.

Geleneksel Türk mutfağının en özgün lezzetlerini sunan Çıtır Usta, istikrarlı büyümesine devam ediyor. Bu yıl 12-15 Eylül 2013 tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenen “11. Bayim Olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı”nda yerini alan Çıtır Usta, standında aileye katılmak isteyen girişimciler, mevcut franchiseeleri ve tüketicileriyle bir araya gelecek.

Halihazırda Türkiye genelinde 10 farklı ilde hizmet veren Çıtır Usta; Mardin, Samsun, Zonguldak, Çerkezköy, İzmit, Muğla, İzmir ve Edirne’de 3, Bursa’da 5, İstanbul’da ise 36 şube ile toplamda 51 noktada hizmet veriyor. 2014 yılında yapacağı yeni “yap-işlet-devret” modeli atılımı ile şube sayısını 75’e çıkartmayı hedefleyen Çıtır Usta, sistemine dahil etmek için insana değer veren, işini sıkı sıkıya takip edecek yatırımcılar arıyor.

Çıtır Usta’nın girişimciler için oldukça karlı bir yatırım aracı olduğunu anlatan Çıtır Usta Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Külekçioğlu, “Çıtır Usta sektöründeki en karlı yatırım araçlarından biri. Karlılığı sadece maddi yönden değil aynı zamanda sistemin içerisinde harcadığınız zaman ve efor olarak ta değerlendirmek gerekiyor. Ancak maddi olarak baktığımızda yatırımın geri dönüşü 2013 itibarı ile ortalama 26-28 ayı buluyor. Markamız için önemli olan bu ortalama süreyi 24-26 ay bandına çekmek. Bunun içinde yatırımcılarımızı en iyi lokasyonlara yönlendiriyoruz. Profillerine ve yaşam tarzlarına uygun lokasyonlara ve iş gücüne göre yönlendiriyoruz" dedi.

Yeni açılacak şubeleri için öncelik verdikleri illerin; Antalya, İzmir, Gaziantep ve Şanlıurfa olduğunu anlatan Külekçioğlu, “Şu an şube sayımız 51. Bu yılsonuna kadar sözleşmeleri imzalanmış, inşaat aşamasında olan şubelerimizle birlikte 60 şubeyi geçeceğiz. Franchise ve kendi dükkânlarımız ile tüm Türkiye ‘ye “Çıtır Lezzetin Adresi”ni şube ağımızla belirleyeceğiz. Hedefler daha çok yurtiçinde büyüme üzerine odaklı. Ancak yurtdışına da sıcak bakıyoruz. Önümüzdeki 5 yılda sadece Türkiye’de 100, yurtdışında ise 10 farklı noktada hizmet vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Tüm Çıtır Usta şubelerinde uluslararası hijyen standartlarının uyguladığının da altını çizen Külekçioğlu, “Hijyen sistemi konusunda deneyimli şirketlerin tecrübesi ile Çıtır Usta operasyonu tarafından hazırlanmış ‘Hijyen Koridoru’ adını verdiğimiz bir programa sahibiz. Servis elemanlarından, kullanılan en ufak mutfak gerecine kadar tüm detaylar bu hijyen koridorunun parçası” dedi.

Gıda sektörüne yönelik yatırım teşvik programları ile yurtdışında restoran açmanın artık daha kolay olduğunu anlatan Külekçioğlu, “Çıtır Usta şube yatırımı için adayın sadece mali olarak kuvvetli olması yetmiyor. Önemli olan açılan restoranı kusursuz şekilde işletebilmesi. Şu anda yurt dışı için sistem ve yapı olarak hazırız. Barbados Adaları ve Kuzey Kore dahil tüm dünyadan başvurular alıyoruz. Gelen tüm başvuruları büyük titizlikle değerlendiriyoruz. Türk yemeklerinin farklılığı ve lezzeti dünyanın neresinde olursa olsun dikkat çekiyor. Yurt dışında açtığımız şubeler için herhangi bir ülke belirlemiş olmamamıza rağmen daha çok Avrupa ülkeleri ve ABD bizim için ilk sırada. Seçtiğimiz konum için en önemli faktör yatırımcı profilinin bize ve sistemimize uygun olması” dedi.

Kaynak: İHA