Yunan Bakanın Mısır Ziyareti

ATİNA - Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papaulyas, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos'un Mısır seyahatinde, Münhasır Ekonomik Bölge konusunun açılmasından memnun olduğunu söyledi.

Evangelos Venizelos, Cumhurbaşkanı Karolos Papaulyas'ı makamında ziyaret ederek Mısır, Suriye ve diğer dış politika konularında bilgilendirdi.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Papulyas, yaptığı açıklamada, Venizelos'un Mısır ziyaretine değinerek iki ülke arasında MEB konusunun açılması konusunda memnuniyetini dile getirdi.

Mısır ziyaretinin oldukça olumlu bir şekilde geçtiğini belirten Venizelos ise "gayet tehlikeli ve karışık olan bir bölgede Mısır'ın konumunu korumak ve yükseltmek çabasında olduğunu"kaydetti.

Suriye'deki gelişmelere de değinen Venizelos, Atina'nın siyasi çözümün hakim olması ümidini dile getirerek, "Ancak bunun başarılması için birçok unsurun katılımı ve biraraya gelmesi gerekiyor" dedi.

Evangelos Venizelos, geçen hafta Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi'nin davetlisi olarak Mısır'a gitmiş, iki ülke MEB konusunda ikili müzakerelerin yeniden başlatılması kararı almıştı.

Kaynak: AA