Yeni Aksaray Cezaevi Çalışmaları Sürüyor

AKSARAY - Aksaray'da bin 500 kapasiteli T-1 tipi açık ve kapalı cezaevi çalışmaları devam ediyor.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, inşaat alanında yaptığı incelemelerin ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni cezaevinin yapılmasıyla, Aksaraylı mahkumların başka illere nakledilmesine gerek kalmayacağını söyledi.

Daha önce suçluların Nevşehir, Kırşehir ve başka ceza infaz kurumlarına götürüldüğünü aktaran Aksakal, "Suçluları götürüp, getirmek ciddi bir külfet oluyordu. Aksaraylı suçluların başka cezaevine gitmesi durumunda, suçsuz ve günahsız olan mahkum yakınlarına ayrı bir zahmet oluyordu. Bu cezaevi olduğunda, Aksaraylı mahkum yakınlarına bir miktar da olsa faydası olacak" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Palta ise Aksaray'a yeni yapılmakta olan cezaevinin hem mahkumlar açısından, hemde Aksaray açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Mahkumların bulundukları süre içinde eğitilmesi ve hayata kazandırılması gerektiğini dile getiren Palta, "Gönül isterki hiç cezaevi olmasın, insanlar hiç suç işlemesin ama bu dünyanın kanunu diyelim. Mahkumların cezaevinde bulunduğu süre içinde topluma kazandırılması gerekiyor. Bu cezaevi projesi güzel bir proje. Aksaray'da olmasının da ayrı bir güzellik olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA