Kayseri Şeker Fabrikası Çiftçileri Bilgilendiriyor

KAYSERİ - Kayseri Şeker Fabrikası, fire ve digesyon tayini konusunda çiftçileri bilgilendiriyor.

Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nda düzenlenen ve Türk Standartları Enstitüsü Proje Koordinatörü Süleyman Selim Ulaş tarafından verilen seminerde, analiz laboratuvarlarının işleyişi, denetimi, kontrolü ve çalışma prensipleri ile ilgili üreticilere önemli bilgiler aktarıldı.

Ulaş, konuşmasında, Kayseri Şeker Fabrikası'nın kendisine ve ürettiği markalara sonuna kadar güvenen bir kuruluş olduğunu söyledi.

TSE'nin görevleri ve faaliyet alanlarıyle ilgili bilgiler de veren Ulaş, şöyle devam etti:

"Kayseri Şeker Fabrikası ve TSE olarak, yakın bir zamanda Kayseri Şeker Fabrikası Pancar Analiz Laboratuvarının gözetim ve incelenmesine dair bir protokol imzaladık. Günlük hayatımızda kullandığımız birçok makine, donanım, ekipman ile gıda ve ihtiyaç malzemelerinin uygunluk ve kalitesinin denetlenmesi, TSE'nin başlıca görevleri arasındadır. TSE olarak küresel bir misyonumuz vardır. Ekonomi Bakanlığı tarafından 2006 yılında uluslararası gözetim şirketi olarak atanmış bulunmaktayız. Bu bağlamda üstlendiğimiz görev çok önemli ve çok hassastır."

Laboratuvarda analizlerin, en şeffaf ve objektif şekilde yapılacağını belirten Ulaş, faaliyetlerin 74 teknik personelle bağımsız ve objektif bir şekilde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA