Diyetisyen Nazan Uçar’dan Okul Öncesi Velilere Uyarı

Yüz binlerce öğrencinin yeni öğretim yılına başlayacağı bugünlerde, çocukların ruh sağlığı gibi beden sağlığının da önemli olduğu belirtildi.

Diyetisyen Nazan Uçar’dan Okul Öncesi Velilere Uyarı
Pazartesi günü ana sınıflarında eğitim-öğretimin başlayacağını belirten Aydın Kent Hastanesi Diyetisyeni Nazan Uçar, günün büyük bir bölümünü okulda geçirecek olan öğrencilerin, derslerinde başarılı olabilmeleri için aldıkları gıdanın öneminin büyük olduğunu belirtti.

Çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesinde ebeveynlere büyük görevler düştüğünü belirten Aydın Kent Hastanesi Diyetisyeni Nazan Uçar, her şeyin başında sağlığın geldiğini belirterek, öğrencilerin hem bedensel hem de zihinsel başarısı için dengeli sağlıklı bir beslenme planı yapılması gerektiğini belirtti.

Çocukların sabah mutlaka kahvaltı yaptırıldıktan sonra okula gönderilmesini tavsiye eden Dyt. Nazan Uçar, ahvaltının günün en önemli besini olduğunu belirterek “Çocuklarımıza sağlıklı beslenme alışkanlığı küçük yaşta aileler tarafından kazandırılmalıdır. Hem bedensel hem de zihinsel enerji için dengeli sağlıklı bir beslenme planı yapılmalı. Kahvaltıda taze sıkılmış 1 bardak portakal suyu, yumurta, süt, peynir, zeytin yer almalı. Aydınımızın milli ürünü incir de çocuklar için çok önemli bir enerji kaynağıdır. Çocuklarımıza kahvaltı yapmadan okula gönderilmemeli” diye konuştu.

“OBEZİTE CİDDİ BİR SAĞLIK SORUNU HALİNE GELDİ”
Hareketsizlik, vaktin sürekli elektronik oyuncakların başında geçirilmesi ve geleneksel oyunların terk edilmesi nedeniyle yeni neslin sosyalleşmeden uzak ve sağlıksız olarak yetiştiğini belirten Aydın Kent Hastanesi Diyetisyeni Nazan Uçar, “Maalesef hareketsizlik ve elektronik oyuncaklara bir de fast food tarzı yiyecekler eklendi. Geleneksel yiyeceklerimizden uzaklaştıkça sağlığımız tehlikeye giriyor. Ailelere hazır gıdalardan ziyade bizzat evde kendi hazırladıkları doğal gıdalarla çocuklarını beslemelerini öneriyoruz. Çocuklarımız sürekli çikolata, bisküvi, hamburger, cips, kola gibi zararlı yiyecekler tüketmesin. Çocukların başarısı için beslenmenin de çok önemli olduğunu unutmayalım” dedi.

Kaynak: İHA