Chp'nin 90'ıncı Kuruluş Yıldönümü Yemeği

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 90'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP İzmir İl Başkanlığı'nın Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nın düzenlediği yemekte partililerine hitap eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerdeki hedeflerinin büyükşehir dahil olmak üzere 31 ilçe olduğunu söyledi.

Chp'nin 90'ıncı Kuruluş Yıldönümü Yemeği
AZİZ KOCAOĞLU: "30 İLÇE OLDUK, BİR TANE KALDI. HEDEFİMİZ 31 İLÇE"
Başkan Kocaoğlu, "Önümüzde bir yerel seçim var. Hep birlikte örgütümüzle birlikte çalışıp başaracağız. Tire Belediye başkanının katılmasıyla 30 olduk. Bir tane kaldı. Hedefimiz büyükşehir ile birlikte 31 tane İzmir'de belediyeye CHP'nin altı oklu bayrağını asmak ve CHP'nin yerelde neler başardığını Türkiye'ye örnek olarak başarılarla taçlandırarak göstermek istiyoruz. Bunu başaracağımıza eminiz. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde hareket edelim" dedi.

AZİZ KOCAOĞLU: "TÜRKİYE'DEKİ KÖTÜ GİDİŞ ANCAK VE ANCAK CHP İKTİDARİYLA SON BULACAKTIR"
Büyükşehir, ilçe belediye başkanlıkları ve il genel meclisleri için aday adayı olan partililere nher türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu kaydeden Başkan Kocaoğlu, desteğini, "Başta büyükşehir belediye, ilçe belediye başkanlığı aday adaylarımıza sonsuz başarılar diliyorum. Hep beraber örgüt disiplini içinde, birbirimizi düzelterek dolayısıyla partimizi yücelterek seçim kampanyamızı yürütmeyi diliyorum. Başkan olarak her türlü desteğe hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. Yerelde iktidar, Cumhurbaşkanlığını partimize, ülkemize ve genel yönetimi getirecektir. Türkiye'deki bu kötü gidiş ancak ve ancak CHP iktidarıyla son bulacaktır" sözleriyle dile getirdi.

KOCAOĞLU: "GÜNDOĞDU'YA YÜZBİNLERİ DOLDURAN İZMİRLİ HEMŞEHRİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM"
İzmir'deki coşkulu 9 Eylül kutlamalarının ülke ve dünya gündeminde ses getirdiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, sözlerini, "İzmir Büyükşehir Belediyesi 9 Eylül'ü giderek daha da coşkulu, barış mesajları veren ama tüm İzmir'i, Ege'yi, ülkeyi ayağa kaldıracak. Burada emeği geçen herkese, Gündoğdu Meydanı'na yüzbinleri dolduran İzmirli hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ederim. Biz barışa, kardeşliğe inanıyoruz. Ulu Önderimizin belirtiği gibi 'Yurtta barış, dünyada barış' şeklindeki dış politikasına inanıyoruz. Barışı 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kuracağına inanıyoruz" şeklinde sonlandırdı.

ALİ ENGİN: "TÜRKİYE'NİN İTİBARI VARSA BU CHP SAYESİNDEDİR"
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de, partilerinin dünyanın ve Türkiye'nin en eski ve köklü partisi olduğunu vurgulayarak, "CHP köklü bir partidir. Türkiye dünya ile birleşmeye, barışını kurmaya vesile olmuş bir partidir CHP. CHP Türkiye demokratik seçimleri getiren ilk parti, sandığı koyan parti. Bugün de ülkemizin özlem duyduğu özgürlük, adalet, barış ve demokrasi partimizin önünde duran bir görev. Bu görevi hep beraber yerine getirmek durumundayız. Eşit, adil, özgür ve bağımsız bir ülke yapacak tek parti dünyanın ve Türkiye'nin en eski partisi olan CHP olduğunun hepimiz farkındayız. Türkiye'nin itibarı varsa bu CHP sayesindedir. CHP 76 milyonun partisidir" dedi.

ENGİN: "SEÇİMLERİN İPOTEK ALTINA ALINMASINDAN KAYGILIYIZ"
Ali Engin, yerel seçimlerin yaklaştığına dikkat çekerek, kural ve demokrasi dışı uygulamaların seçimleri ipotek altına almasından kaygı duyduklarını söyledi.

Engin, şöyle konuştu: "Önümüzdeki yerel seçimlere bu duygular içinde hazırlanmalıyız. Seçime sekiz ay kaldı, savaşa değil seçime gidiyoruz. Barış içinde bir yerel seçim geçireceğiz İzmir'de. Özellikle iktidar partisinin kural ve demokrasi dışı uygulamaları korkumuz odur ki seçimleri ipotek altına alacak. Belediyelerimiz üzerindeki baskıları kaygıyla izliyoruz. Önümüzdeki dönemin ülkemize ve kentimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. CHP tarihsel bir misyona sahip. Yeni vizyon hedefleri var. CHP Türkiye'ye sosyal demokrasiyi, eşitliği getirmiş bir parti. Önümüzdeki dönem hep beraber yoldaşça bu yolu yürüyeceğiz."
POLİSİN DAHA ADİL VE ÖLÇÜLÜ DAVRANMASINI BEKLİYORUZ
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Gezi olaylarını protesto ettiği için geçtiğimiz gün başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın ailesine başsağlığı dileğinde de bulundu ve "Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Olağan hale geldi. Biran önce bu olayların sona ermesini, polisin bu konularla ilgili daha adil ve ölçülü davranmasını bekliyoruz" temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA