"8. Uluslararası Nakem Balkan Festivali"

BURSA - KKTC Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Gencay Eroğlu ve "8. Uluslararası NAKEM Balkan Festivali" dolayısıyla Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, KKTC, Karadağ, Makedonya ve Sırbistan'dan gelen halk oyunları ekiplerinin temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

Eroğlu, Heykel'deki tarihi belediye binasında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, Altepe'ye festivale verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Festivalin büyük bir fırsat olduğunu belirten Eroğlu, "Gençlerin bir arada olması ve dostluk köprülerinin kurulması, çok önemli. Bursa'yı da KKTC'de de görmekten mutluluk duyacağız. Aramızdaki dostluğun her geçen gün daha da sağlamlaşacağına inanıyorum" diye konuştu.

Altepe de kardeş ülkelere desteğin süreceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Dostlarımızı burada ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Bursa'da güzel bir organizasyona imza atıldı. Bu tür organizasyonları, dostluk ve kardeşlik ilişkilerini, birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularını geliştirdiğinden dolayı fırsat olarak görüyoruz. Bursa için Balkanlar, Balkanlar için de Bursa çok önemli. Bursa, Balkanlar başta olmak üzere komşu ülkelerle Türkiye arasında dostluk köprüsü kurdu. Balkanlardaki ecdat yadigarı eserlerin de gün yüzüne çıkarılmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi olarak bu ilişkilerin devamı için gereken desteği vermeye devam ediyoruz. Önemli olan dostlarımızın mutluluğudur, Türkiye her zaman dostlarının yanındadır."

Kaynak: AA