Osman Baydemir: Tarih Mezopotamya’da tekerrür etmeyecek

Viyana'da halk toplantısına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Tarih Mezopotamya’da tekerrür etmeyecek. Hiçbir Alevi, Ermeni, Ezidi, Süryani baskı ve zulme maruz kalmayacak” dedi.

Osman Baydemir: Tarih Mezopotamya’da tekerrür etmeyecek
Viyana Belediyesi’nin davetlisi olarak Avusturya’da bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Halk Meclisi’nin Viyana Üniversitesi Kampüsü’nde organize ettiği halk toplantısına katıldı.

Halk Meclisi Eşbaşkanı Rojda Korkut’un moderatörlüğünü yaptığı toplantıda gazeteci Sehalattin Soro güncel siyasal değerlendirme yaptı. Soro, Suriye’nin kuzey bölgesinde Kürtlerin kendi kaderi ile ilgili mücadele ettiğini belirterek, herkesi bu konuda destek olmaya çağırdı.

Daha sonra söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kurtuluş ve özgürlüğün en önemli anahtarının ittifak ve çalışma olduğunu ifade ederek, Viyana’da yaşayanların dil ve kültürüne sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Viyana ile Diyarbakır arasında dostluk, kültürel ve ekonomik bir köprü kurulması gerektiğini belirten, Baydemir, Diyarbakır’da yaptıkları çalışmaları anlatırken, tüm çalışmaları demokratik bir özgüvenle yaptıklarını söyledi.

Baydemir, “Bütün kimlikler, inançlar ve kültürler başkalaşmadan özgürce yaşaması için çalışma yürütüyoruz. Bu bağlamda Ehmedi Hani Camisi’nin yapımına katkı sunduk. Aleviler için Türkiye tarihinde anahtar teslimi Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi yaptık, Ortadoğu’nun en büyük Ermeni Kilisesi’ni restore ettik. Hiçbir etnik ve kültürel rezervimiz yoktur. Tarih Mezopotamya’da tekerrür etmeyecek. Hiçbir Alevi, Ermeni, Ezidi, Süryani baskı ve zulme maruz kalmayacak” dedi.

Kaynak: İHA