Akçakocalı Balıkçılar Yeni Sezondan Umutlu

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, "Bu yıl denizde oldukça çeşitlilik mevcut. Şu anda suda çinekop, lüfer, istavrit, sarıkanat, palamut, hamsi, barbun görülüyor. Bu da sezonun iyi geçeceğine işarettir" dedi.

Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir heyecanla bekledikleri yeni sezonu dün gece itibariyle açtıklarını anlattı.

Yeni sezonun balıkçılara ve vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Karakaş, "Hava şartları olumlu giderse sezondan oldukça umutluyuz. Geçen yıla oranla denizdeki balık çeşitliliğiden memnunuz" diye konuştu.

Sezonun iyi gidip gitmemesinin tamamen hava şartlarına bağlı olduğunu vurgulayan Karakaş, "Bu yıl denizde oldukça çeşitlilik mevcut. Şu anda suda Çinekop, lüfer, istavrit, sarıkanat, palamut, hamsi, barbun görülüyor. Bu da sezonun iyi geçeceğine işarettir. Fakat balıkçılık tamamen hava şartlarıyla bağlantılı bir sektördür. Olumlu hava şartları bereket getirir ve vatandaşımız tezgahtan balığı ucuza alır, aksi durumda ise bu, fiyatlara yansır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA