MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, İzmir'de

İZMİR - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Türkiye'de olur olmaz her konunun gündeme taşınarak tartışma konusu haline getirildiğini savundu.

Partisinin İzmir İl Teşkilatı'nda düzenlenen bayramlaşmada konuşan Tanrıkulu, bayramın adının "Ramazan mı şeker mi?" olduğuna varana kadar birçok konunun tartışıldığını ifade ederek, "Türkiye'deki en önemli sorunların başında, her şeyi tartışma konusu yapmamız geliyor. Şimdi de 'Ey Nobel' diye başlayan yeni bir polemik konumuz oldu" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Vardar Ovası" türküsüne ilişkin sözlerini de eleştiren Tanrıkulu, kendisinin türküde adı geçen toprakları görme fırsatı bulduğunu belirtti.

Türküde sıla hasretinin ifade edildiği sözler ve dizeler olduğunu kaydeden Tanrıkulu, "Biz olaya bu açıdan bakıyoruz, onlar da başka bir açıdan bakıyorlar" dedi.

Tanrıkulu, George Orwell'in "1984" isimli romanına atıfta bulunarak, hükümetin söz konusu romanda yer alan ve her şeyi denetleyen kurul gibi, her konuyu sansürden, denetlemeden geçirme eğiliminde olduğunu iddia etti.

Ahmet Kanan Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öyle bir sansür devletine doğru gidiyoruz ki bunun demokrasi ile hiçbir alakası yok. Görevimiz gereği birçok yeri dolaşıyoruz. Herkesin dilinde Türkiye'nin yakın gelecekte nereye gideceği, hangi tedbirlerin alınacağı sorusu var. Bayram gününde dahi kavga, çekişme, birbirini kötüleme bitmedi ki, bu da en büyük günahlardan biri."

Kerkük'te, Suriye'de, Doğu Türkistan'da, Uygur Özerk Bölgesi'nde insanların ibadetlerini gönüllerince yapamadıklarını, soykırım tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını dile getiren Tanrıkulu, bu konularda acilen adım atılması gerektiğini vurguladı.

Tanrıkulu, parti olarak yerel seçimlere çok iyi hazırlandıklarını, başta İzmir olmak üzere, birçok yerde "Vatandaşı CHP-AKP kıskacından kurtaracaklarını" belirterek, yakın zamanda çok iyi ve süpriz isimlerin bulunduğu adayların açıklanacağını söyledi.

Tanrıkulu, konuşmasının ardından partililerle bayramlaştı ve konuklar ile basın mensuplarına çikolata ikram etti.

Kaynak: AA