Kaçırılan Türk pilotların kullandığı uçak İstanbul’da

Beyrut’ta kaçırılan Türk Hava Yolları pilotlarının kullandığı ‘Kız Kulesi’ isimli uçak 5 personeli ile birlikte İstanbul’a getirildi.

Kaçırılan Türk pilotların kullandığı uçak İstanbul’da
THY 'nın İstanbul-Beyrut seferini yaptıktan sonra kaçırılan pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca için dışişleri yetkilileri seferber oldu.

İki pilotun serbest bırakılması için hükümet nezdinde girişimler sürerken pilotların kullandığı uçağın geri getirilmesi için THY 'nden yeni uçuş personeli Lübnan 'a gönderildi. THY 'nın tarifeli seferiyle Lübnan 'a gönderilen uçuş ekibi kaçırılan Kız Kulesi uçağıyla geri getirildi.

Uçak saat 17.20 'de 5 uçuş personeli ile birlikte İstanbul 'a iniş yaparken personelin basın mensupları tarafından görüntülenmemesi için farklı bir kapıdan çıkarıldı.

TÜRK YOLCULAR YAŞADIKLARINI ANLATTI
THY 'nın tarifeli seferiyle İstanbul 'a gelen Türk yolcuları ise Beyrut 'ta yaşadıklarını anlattı. Eşiyle birlikte Beyrut 'a gittiğini söyleyen bayan yolcu, “Biz personelle aynı otelde kalıyorduk. Otelde çok sayıda asker ve polis vardı. Bizimle ilgili bir şey olmadığını söylediler ama yine tedirgin olduk” dedi.

Bir başka yolcu ise THY personelinin kaçırıldığını havalimanına indikten sonra öğrendiklerini belirterek, “Sabah havalimanına geldiğimizde uçağın gecikmeli olduğunu söylediler. Pilotlar kaçırılmış. Biz kabin ekibiyle birlikte İstanbul 'a geldik” diye konuştu.