GEDAŞ Şefi Albayrak İddialara Cevap Verdi

Kırkağaç Gedaş İşletme Şefi Fatih Albayrak “İddia edildiği gibi Kırkağaç İşletmemiz sorumluluk alanında 2013/Temmuz ayı yani yeni çıkan tarımsal sulama faturalarından dolayı, bir tek çiftçimizin elektriği kesilmemiştir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Sakine Öz’ün çiftçilerin kullandığı tarımsal sulama amaçlı abonelerin çektiği sıkıntıları Enerji Bakanı’na ileten ve bu konuyu kamuoyu ile paylaşan Öz’ün açıklamalarının ardından bir açıklama yapan Kırkağaç Gedaş İşletme Şefi Fatih Albayrak, çifçilerin elektriklerinin kesilmediğini savundu.

Albayrak yaptığı açıklamada, "İddia edildiği gibi Kırkağaç İşletmemiz sorumluluk alanında 2013/Temmuz ayı yani yeni çıkan tarımsal sulama faturalarından dolayı, bir tek çiftçimizin elektriği kesilmemiştir. Ayrıca çiftçilerimizin 2012’den kalan elektrik borçlarından dolayı bile kesimleri başlamamıştır. Sadece iki yıllık fatura borcu olan ve ödeme tahahhütünde bulunup borcunu ödemeyen çiftçilerin elektriği kesilmiştir ve bu sayıda da çok azdır. Ayrıca faturalarda iddia edildiği gibi özelleşince birim fiyatları değişmemiştir. Birim fiyatları Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’ndan (EPDK)belirlenip tüm ülkemizde aynı şekilde uygulanmaktadır. Bilindiği üzere Dağıtım Şirketimiz yeni özelleşmiş olup, çiftçimiz ve diğer abone guruplarımız daha kaliteli hizmet vermek için çok önemli yatırım projeleri üzerinde yoğun şekilde düzenlenip yakın zamanda faaliyete geçmiş olacaktır. Bu yatırımlar Devlet tarafından da denetlenmesi öngörülmüştür." şeklinde kaydetti

Kaynak: İHA