Sivas Belediyesinden Huzurevi ve Sevgi Evlerinde Kalanlara İftar

SİVAS - Sivas Belediyesi, huzurevinde kalan yaşlılara ve sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocuklara iftar verdi.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Paşafabrikası Kütükev'de verilen iftarda konuşan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, büyüklerin ve çocukların yanında olmanın önemine dikkati çekti.

Kemelek, "Onların hatırını sormak, unutulmadıklarını, yalnız olmadıklarını ifade etmek çok önemli. Katıldıkları için hepsine teşekkür ediyorum. Sivas Belediye Başkanımıza da böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Belediye olarak sosyal destek programlarına özel bir önem verdiklerini belirten Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de şunları kaydetti:

"Büyüğünü bilmeyen gelecekte aynı duruma düştüğünde başına gelecekten de habersiz olan insandır. Bu manada buradaki faaliyet önemli bir faaliyettir. Buraya katılan bütün büyüklerimize ve küçük kardeşlerimize teşekkür ediyor, hayırlı ömürler diliyorum."

Programda Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı tiyatro topluluğunca geleneksel ramazan eğlencelerinden olan Hacivat-Karagöz oyunu sergilendi, çocuklara horoz şekeri dağıtıldı ve mini tasavvuf müziği dinletisi sunuldu.

İftara, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Sefer Buğrul, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve eşleri ile çok sayıda huzurevi sakini ve sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocuklar katıldı.

Kaynak: AA