Cami Avlusunda 9 Yıllık İftar Geleneği

Dar-ül Hadis Camisi'nin avlusunda hayırseverler tarafından düzenlenen iftar programları, her kesimden insanı minare gölgesinde buluşturuyor.

Dar-Ül Hadis Camisi imamı Mahmut Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cami avlusunda başlattıkları iftar geleneğinin 9 yıldır devam ettiğini söyledi.

Eroğlu, 10 kişiyle başlattıkları organizasyonda şu an 200 kişiye iftar yemeği verebilecek duruma geldiklerini aktararak, cami görevlilerinin işin organizasyon boyutunda görev alarak hayırseverlere aracı olduklarını ifade etti.

Mahmut Eroğlu, 3 ayların başlamasıyla geçen yıllarda iftar yemeği veren hayırseverlerle irtibata geçtiklerini anlatarak, "İsteyen hayırseverler, her akşam bir iftar yemeğini üstleniyor. Kaç kişilik iftar yemeği vereceklerse ona göre çeşitli mahallelerden vatandaşları davet ediyoruz. Zengin ile fakiri, amir ile memuru, toplumun her kesimini bu tarihi ortamda buluşturuyoruz. Bu da çok güzel oluyor. Camiler 24 saat esasına göre insanlara hizmet etmeli, namazın haricinde de insanların bulunduğu, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlendiği mekanlar olmalı" diye konuştu.

Kaynak: AA